Scan for virus

Efter installation af sikkerhedsprogrammet anbefales det, at du scanner din computer for at finde eventuelle trusler. Det er derfor, at så snart BullGuard er installeret på din computer, anbefaler det en fuld systemscanning for at sikre et virusfrit miljø.

Alle BullGuard-scanningsaktiviteter er baseret på bestemte profiler, der definerer de placeringer og filtyper, der skal scannes, og hvordan du håndterer mulige inficeringer.

Du kan begynde scanning af computeren på et hvilket som helst tidspunkt på en af to måder:

• fra BullGuard grænsefladen – brug rul-ned (...) menuen fra Antivirus sektionen og vælg en passende scanningsprofil

• med muligheden Scan med BullGuard i højrekliksmenuen for hver fil, mappe eller hvert drev (kaldes også en kontekstuel menuscanning)

Scan for virus

I selve BullGuard-programmet kan du få BullGuard til at scanne computeren for trusler på to måder:

• I programets hovedvindue, klik på knappen (...) fra Antivirus boksen og klik på din foretrukne Antivirus Profil.

• Inde i Antivirus Indstillinger sektionen > Avanceret tilstand sektion, klik på Administrer Profiler, vælg en af profilerne, klik på rul-ned menuen og vælg Udfør.

Hurtig scan: Denne scanningsprofil vil kontrollere de placeringer på computeren, der mest sandsynligt bliver angrebet af virus. Den vil søge efter rodsæt og scanne registreringsdatabasen, alle kørende processer og midlertidige filer, der er gemt på din computer.

Fuld skanning: Dette er en fuld profil, der vil scanne alle filer på alle harddiske. Den tid, det tager at gøre dette, afhænger af din computers ydelse, antallet af lagerenheder, du bruger, filtyperne, og hvor mange data, du har gemt.

Tilpasset scanning: Hvis du har oprettet profiler til bestemte scanningsopgaver, de vil vises i Antivirus Flere Handlinger rul-ned (...) og i Administrer Profiler sektionen for nem udførelse. For at lære hvordan du opretter brugerdefinerede Antivirus-profiler, klik her.

Scanningstid

Bemærk, at scanningstiden vil afhænge af den valgte profil, den almindelige computerydelse og mængden af filer, der skal scannes. Vi anbefaler også, at du lader BullGuard færdiggøre scanningen, før du udfører nogen CPU-intensive opgaver på computeren, da dette vil påvirke scanningstiderne betragteligt.

Kontekstuelle menuscanninger

Den kontekstuelle menuscanning består af integrationen af BullGuard On Demand-scanning i Windows-højrekliksmenu. Denne funktion kan bruges på filer, mapper eller drev og fungerer som en tidsbesparende mulighed for ikke-planlagte scanninger.

Når den bruges, kører den en komplet scanning af den valgte destination. Scanningsgrænsefladen ligner scanningerne efter behov. Det er en tidsbesparende mulighed for løbende scanninger. Hvis man vælger et helt drev, vil BullGuard køre en komplet scanning af drevet. Bemærk, at den samlede scanningstid afhænger af størrelsen og filtyperne i det valgte element.

Scanningsresultater

Alt klart: Hvis der ikke registreres nogen trusler, vil BullGuard vise en meddelelse derom. Du kan klikke på Vis logfil for at gennemgå scanningsoversigten. Når du er færdig, klikker du bare på knappen Luk for at lukke vinduet.

Inficeringer fundet: Hvis scanningen fandt inficeringer på computeren, vil resultatvinduet vise alle inficerede filer. Yderligere detaljer fås ved klik på linjen Fundne problemer.

BullGuard vil forsøge at desinficere eller sætte de inficerede filer i karantæne. At sætte en fil i karantæne garanterer, at den ikke slettes i tilfælde af, at det er et tilfælde af 'falsk positiv'.

6 problemer fundet: Åbner scanningsoversigten, så du kan se alle registrerede elementer.

Annuller: Lukker scanningsresultatvinduet.

Ret: Forsøger at rette de fundne inficeringer under scanningen.

Problemer rettet af Antivirus: Når du klikker på Ret, vil BullGuard forsøge at fjerne inficeringer fra computeren. Hvis det gennemføres, vil scanningsresultatvinduet fortælle dig, at handlingen lykkedes, og hvor mange elementer, der blev rettet blandt de problemer, der blev registreret af scanningen.

Vis logfil: Åbner scanningslogfilen, hvor du kan gennemgå elementer, der blev registreret og fjernet af BullGuard.

Luk: Lukker scanningsresultatvinduet.

Muligheden Fjern ved genstart: Gør det muligt for BullGuard at planlægge filsletning under Windows-startsekvensen. Denne funktion bliver nyttig, når inficerede filer anvendes af systemprocesser, der forhindrer dig og Antivirus-programmet i at slette dem.

Vis logfil: Gør det muligt for dig at se de elementer, der er registreret af BullGuard og de inficeringer, der blev rettet eller planlagt til sletning ved næste genstart.

Genstart: Genstarter computeren for at gøre det muligt for BullGuard fysisk at fjerne inficeringerne fra computeren.

Luk: Lukker scanningsresultatvinduet og annullerer problemrettelsesprocessen.