Opret ny profil

I dette afsnit kan du oprette en ny Forældrestyrings-profil, der beskytter dine børn mod upassende indhold og mistænkelige websteder, begrænse den tid, de bruger online, overvåger deres onlineadfærd og hjælper dem med at holde deres personlige oplysninger hemmelige.

PCMain

I oversigtsvinduet til Forældrestyring klikker du på Opret profil. Du bliver måske bedt om at indtaste din adgangskode, før du kan oprette en ny profil.

Trin 1

Vælg en Windows-bruger til Forældrestyrings-profilen ved at markere den. Vi anbefaler, at du har en separat begrænset Windows-brugerkonto til dine børn. Hvis du ikke har nogen, skal du klikke på linket Opret en Windows-brugerkonto. Hvis du vil bruge alle overvågningsfunktioner, skal profilerne oprettes til brugerkonti. Administratorkonti bliver måske ikke påvirket af de mest begrænsende funktioner i Forældrestyring. Når du er færdig, klikker du på Næste.

Trin 2

Her kan du vælge de ønskede indholdsfiltre og vælge en aldersgruppe. For at vælge et filter skal du bare markere feltet foran det.

Du kan også administrere lister over sikre og usikre websteder. Tilføj et websted ved at klikke på knappen + og indtaste URL'en. Hvis du vil fjerne et websted, skal du markere det og klikke på knappen –.

Når du er færdig, klikker du på Næste.

Trin 3

Her kan du konfigurere en plan over dit barns brug af computeren eller internettet. Hvis du vil aktivere planen, skal du markere Aktiver planadgang. Vælg, hvad planen er til ved at markere enten hele computeren eller internettet.

Tidsgrænse: Du kan vælge at begrænse den tid, som computeren og/eller internetforbindelsen kan bruges inden for den tidsramme, der tillader adgang til kontoen eller internettet. Når du er færdig, klikker du på Næste.

Trin 4

Her kan du specificere de programmer, som du vil blokere dine børn fra at bruge.

Bare klik på knappen + for at tilføje et program. Der vises en lille vindue, som beder dig indtaste programnavnet og finde den tilhørende eksekverbare fil. Når du er færdig, klikker du på OK.

Du udelader et program ved bare at afmarkere det.

Når du har tilføjet alle de programmer, du vil blokere, skal du klikke på knappen Næste.

Trin 5

Dette afsnit sætter dig i stand til at redigere indstillinger for kontrol af personlige oplysninger ved at tilføje visse typer fortrolige data, der blokeres, når de bruges online.

Klik på knappen + for at tilføje en ny type fortrolige data. Du bliver bedt om at vælge oplysningstypen og indtaste den begrænsede værdi.

Efter indtastning af alle de oplysninger, du vil blokere, skal du klikke på Udfør.