Oversigt over sårbarhedsscanner

Hovedafsnittet i sårbarhedsscanneren giver dig adgang til modulets hovedfunktioner.

Kør scanner: Ved klik på denne knap startes der en generel gennemgang af computeren med fokus på sikkrerhedsspørgsmål i det installerede program og Windows styresystemet.

Scanningsplan til: Viser, hvornår den næste sårbarhedskontrol vil finde sted.

Vis resultater: fiser listen over tilgængelige opdateringer og patches for de problemer, der er fundet under en tidligere scanningsaktivitet.

Indstillinger: åbner et nyt afsnit, hvor du kan aktivere/deaktivere for sårbarhedsscanneren og konfigurere en scanningsplan.

Se ignorerede: Åbner en ny sektion, hvor du kan se dine ignorerede sårbarheder og også aktivere dem igen.

Introduktion til sårbarhedsscanneren

Ved regelmæssig opdatering af styresystemet og andre programmer kan du forhindre, at tredjeparter får adgang til din computer og dine oplysninger via sikkerhedsbrister i Windows og andre programmer.

Men sikring af opdatering af alle programmer kan være en kedelig og længerevarende opgave, og det er her, BullGuards Sårbarhedsscanner-modul sætter ind. Det er et programvurderingsværktøj, der kontrollerer både Windows og andre installerede programmer og ekstraprogrammer for mulige sårbarheder. Det indeholder også en omfattende liste over opdateringer til rådighed og programrettelser til løsning af sikkerhedsproblemer under scanningen.

Hvorfor er der behov for en sårbarhedsscanner?

Truslerne mod brugernes sikkerhed er talrige, og der anvendes flere metoder – lige fra virusinfektioner til identitetstyveri. Sådanne metoder er særligt effektive, når de rettes mod folk, hvor softwaren og styresystemerne på deres computere er meget forældede. Sådanne angreb er sjældne, men ofte meget ødelæggende, og de endelige følger er sædvanligvis:

• Windows and installed applications start malfunctioning and the entire system stability is threatened.

• Brugere med forældet software er en trussel for ethvert netværk, som de er tilsluttet, fordi infektioner, der stammer fra deres computer, kan sprede sig inden for netværket.

• Alvorlige malwareinfektioner kan stjæle vigtige private oplysninger (login-oplysninger, e-mail-adressekartoteker eller instant messaging-kontakter).

• Angribere får adgang til computere og kan ødelægge enhver igangværende aktivitet (i nogle tilfælde kan angribere foretage adgangskodebeskyttelse af brugerdokumenter).

Konklusionen er at holde både Windows og andre installerede programmer opdaterede, og det vil i stort omfang reducere risikoen ved at øge den overordnede systemsikkerhed.