Oversigt over firewall-modul

Når du første gang installerer BullGuard, bliver du bedt om at genstarte computeren for at fuldføre firewall-installationen. Det skyldes, at den firewall-driver, der indeholder trafikfiltreringsfunktioner, kun kan installeres under Windows startprocessen.

Når du har genstartet computeren, kan du begynde at bruge firewallen og konfigurere den, så den matcher både sikkerhedskravene og om nødvendigt netværksegenskaberne.

Flere Muligheder rul-ned menuen (...) inkludere følgende funktioner for hurtig adgang:

Forbudte Værter: Denne mulighed sætter dig i stand til at styre IP'er for fjerncomputere, som du vil blokere fra at oprette forbindelse til eller kommunikere med din computer.

Netværksaktivitet: Afsnittet Netværksaktivitet viser dig en oversigt over de aktuelle programmer, som overvåges af BullGuard og deres tilstødende netværksforbindelse. Afsnittet

Logfiler sætter dig i stand til at se alle de forbindelser, der har været aktive på computeren i en realtids- og opdateret tabel.

Indstillinger: Åbner det afsnit, hvor du kan definere, hvordan firewall-programmet styrer trafikken på computeren.

Om firewalls

En computer uden en aktiv firewall er sårbar over for angreb fra det første minut, hvor den eksponeres til et offentligt netværk, f.eks. internettet.

I lang tid var virus hovedbekymringen i forbindelse med computersikkerhed. Det er ikke længere tilfældet. Det er derfor, at almindelig installeret antivirussoftware simpelthen ikke er nok til at sikre et ordentligt sikkerhedsniveau på computeren. Det tager kun én ubeskyttet computer på et netværk for at sikkerheden for hver enkelt computer på det netværk kompromitteres, sætter fortroligheden i fare, system-/netværksstabiliteten og sikkerheden for personlige oplysninger.

En firewall hindrer uautoriseret adgang til din computer eller afviser uopfordrede forbindelser. Samarbejde med antivirussoftware vil øge sikkerhedsniveauet på computeren betydeligt. Da det desværre en praktisk taget umuligt at sikre 100 % sikkerhed for en computer på et netværk, er det vitalt at holde både sikkerhedsprogrammet og al anden software på computeren opdateret. Opdateret software og risikobevidsthed er de bedste måder at minimere risiciene ved at være online og vil reducere mulighederne for at blive et mål for netværksangreb.

Der er to hovedtyper inden for firewalls:

Hardware Firewalls - Programmer, der er bygget specielt til filtrering af netværkstrafik.. De går fra eksterne enheder til komponenter, som er indbygget i routere eller endda hovedkortet på computeren. De har brug for særlig software, som skal installeres på computeren, der vil gøre det muligt for dig at konfigurere programmer, port- eller protokolundtagelseslister og tilpasse trafikfiltreringsprocessen.

Software-firewalls - Software installeret på computeren, der vil udføre de samme trafikfiltreringer som en hardware-firewall.

BullGuard Firewall

Firewallprogrammet fungerer som en separat systemservice, der giver dig mulighed for at have firewall'en kørende, selvom BullGuard-programmet faktisk ikke kører, for at sikre computeren mod netværksangreb. Derfor bliver du beskyttet mod netværksangreb hele tiden.

BullGuards firewall indeholder et pålideligt 'indtrængningsregisteringssystem', der er designet til at beskytte computeren mod netværksangreb. Dette system indeholder beskyttelse mod de fleste typer netværksangreb, og når det behøves, kan de ændres til enten af forøge eller formindske sikkerhedsniveauet i overensstemmelse med dine behov. Du kan gøre dette via programstyringssystemet, hvor du også kan bestemme, hvilke programmer der kan bruge internetforbindelsen.

Firewall'en har adgang til en liste over 'Kendte programmer' med de fleste Windowsprocesser og almindeligt brugte programmer. Det vil bruge denne liste til at fastslå de programmer, det kan stole på, og automatisk give dem adgang til din internetforbindelse. Du kan tilpasse firewallen til næsten enhver type netværk via avancerede tilpasninger.