Svchost (bullguard_cache) causes CPU problem

Posted 6/25/2014 1:48 PM
#97298
User avatar

RobM Member

Date Joined Nov 2016
Total Posts: 2
I used Resource Monitor to try and pin point why my CPU sometimes keeps running at 100%, effectively stopping my PC working. I have traced the problem to the following: svchost.exe (bullguard_cache). Can someone advise what I need to do to fix this problem please.

Thank you
Posted 7/7/2014 3:55 PM
#97326
User avatar

pcmedic999 Member

Date Joined Nov 2016
Total Posts: 2
funny I have same issue at the moment not yet sorted
Posted 7/7/2014 4:16 PM
#97327
User avatar

RobM Member

Date Joined Nov 2016
Total Posts: 2
The way I have got around this frustrating problem that's caused by Bullguard updates is simple, turn off the automatic update option. You have to be really well organised and remember to do it manually, but this way you control it and can do the updates at the most convenient time for yourself. When you do an update it's amazing how long BG takes to do this and no wonder it makes the CPU go to 100%.

Hope that helps.
Posted 7/7/2014 5:29 PM
#97328
User avatar

pcmedic999 Member

Date Joined Nov 2016
Total Posts: 2
Not the best fix :>)
This is on a customers Laptop am on with support at the mo
let you know how I get on
Posted 7/9/2014 12:10 PM
#97332
User avatar

Robert Mateescu Advanced member

Date Joined Nov 2016
Total Posts: 427
Hi there,


This issue should be solved by the 14.1.281.7 update.
Update your BullGuard and let me know if you need further assistance regarding this matter.

[Edit] The update is available only for non-EN branches for now.
Cheers!
Robert Mateescu
Senior Support Technician EN
[url]support@bullguard.com[/url]
www.bullguard.com

Download the Free Trial version of BullGuard Internet Security

You have a BullGuard related problem? Contact our Support team directly via Live Chat for immediate assistance: http://www.bullguard.com/support.aspx!
Posted 7/14/2014 1:08 PM
#97368
User avatar

Robert Mateescu Advanced member

Date Joined Nov 2016
Total Posts: 427
The 14.1.281.7 update is now available for EN branches.

Update your BullGuard and restart the computer.

Let me know if the issue is solved after applying the update.


Best wishes!
Robert Mateescu
Senior Support Technician EN
[url]support@bullguard.com[/url]
www.bullguard.com

Download the Free Trial version of BullGuard Internet Security

You have a BullGuard related problem? Contact our Support team directly via Live Chat for immediate assistance: http://www.bullguard.com/support.aspx!
  • Unread posts or replies
  • No unread posts or replies
  • Unread Posts (Read Only Forum)
  • No Unread Posts (Read Only Forum)

Forum Information

Currently it is Thursday, December 8, 2016, 1:07 AM (GMT +1)
There are a total of 61,160 posts in 13,449 threads.
In the last 3 days there were 0 new threads and 0 reply posts.

Who's online

This forum has 37,967 registered members. Please welcome our newest member, ConcepcionJAbbate.
There are currently no users on-line.