Beginnen > BullGuard installeren > Installatie

Stapsgewijze installatiehandleiding voor BullGuard

Hoe installeert u BullGuard als u al een versie van BullGuard hebt geïnstalleerd

Windows beveiligingswaarschuwing

Als u de BullGuard Downloadertool of de BullGuard Installer uitvoert, kan er een beveiligingswaarschuwing van Windows verschijnen. Bij een waarschuwing van Windows Vista/7 UAC (gebruikersaccountbeheer) klikt u op de knop Ja.

Windows Vista/7 Gebruikersaccountbeheer pop-up

BullGuard installeren

Stap 1

Het eerste venster is het welkomstscherm. Hier wordt u aangeraden om alle niet-opgeslagen documenten op te slaan, omdat bij sommige stappen in het installatieproces de computer opnieuw opgestart moet worden. Klik op Volgende om verder te gaan.

Voordat u de applicatie installeert, dient u akkoord te gaan met de EULA (End User Licence Agreement) waarin de rechten en verantwoordelijkheden van zowel de gebruiker als BullGuard Ltd. worden gepresenteerd. Om BullGuard op de standaardlocatie op te slaan, hoeft u alleen maar op Volgende te klikken om het installatieproces te starten.

Aanpassen

Klik op de knop Aanpassen om de locatie te kiezen waar BullGuard wordt geïnstalleerd. De standaardlocatie is onder de Programmabestanden van Windows. Om dit te wijzigen kunt u een andere locatie invullen of op Bladeren klikken om een nieuwe locatie aan te geven. Klik op de knop Installeren om verder te gaan.

Stap 2

Als u al een versie van BullGuard op uw computer hebt geïnstalleerd, dient u deze eerst te verwijderen voordat u verdergaat met het installatieproces. Klik op de knop Volgende om BullGuard te verwijderen.

Stap 3

Het verwijderingsproces wordt op de achtergrond beheerd door de Installertool, die tevens uw huidige BullGuard-instellingen en -voorkeuren opslaat.

Stap 4

U dient uw computer opnieuw op te starten om het verwijderingsproces te voltooien. De optie Opnieuw opstarten wordt standaard gekozen, en door op Voltooien te klikken start u de PC opnieuw op. Kies "Ik wil de computer later handmatig opnieuw opstarten" om de computer op een later moment opnieuw op te starten.

Opnieuw opstarten vereist

Let op! Het installatieproces wordt niet voortgezet als u niet eerst de computer opnieuw opstart. Zorg er ook voor dat geopende documenten worden opgeslagen voordat u op de knop Voltooien klikt.

Stap 5

Meteen na het opnieuw opstarten wordt het proces automatisch hervat en wordt BullGuard op uw computer geïnstalleerd. Wacht tot de installatie is voltooid en sluit het venster niet zolang BullGuard bezig is met de installatie. Zodra de voortgangsbalk op 100% staat, verschijnt er een nieuw scherm.

Stap 6

In het volgende scherm na voltooiing van het installatieproces wordt u gevraagd om uw computer opnieuw op te starten om de laatste wijzigigen van kracht te laten worden. Kies Nu opnieuw opstarten om de computer opnieuw op te starten of Ik wil later handmatig opnieuw opstarten om het opnieuw opstarten van de computer uit te stellen.

BullGuard starten voordat de computer opnieuw is opgestart

Als u BullGuard start voordat u uw computer opnieuw hebt opgestart, ontstaan er opstartfouten en kunnen BullGuard-bestanden beschadigd raken.

Vergeet niet om alle geopende documenten op te slaan voordat u de computer opnieuw opstart, om te voorkomen dat u niet-opgeslagen informatie verliest.