BullGuard Hjälp

Huvudmodul > Ditt konto

Aktivera, administrera, byt och uppgradera BullGuardkonto.

BullGuard Internet Security använder ett abonnemangsbaserat system. Du måste skapa ett konto och logga in för att använda programmet.


Alla konton lagras i vår databas och BullGuard kopplar upp sig mot denna databas för att se abonnemangsinformationen. Beroende på vilket abonnemang du har, kommer du ha tillgång till alla BullGuards moduler eller enskilda moduler som t.ex. Skräppostfilter eller Säkerhetskopiering.

Under fliken Konto i Huvudmodulenkan du se information om ditt BullGuard-abonnemang, ändra inloggad användare, uppgradera, förnya eller förlänga abonnemanget genom att ange licensnycklar.

Användarnamnet för ditt BullGuard-abonnemang är e-postadressen som visas under Byt användare.

Ditt BullGuard-konto

Byt användare

Den användare som är inloggad visas under Byt användare och på BullGuards Huvudsida. Om du klickar på knappen Byt användare kommer Inloggnings-fönstret visas där du kan logga in med dina kontouppgifter eller med ett nytt BullGuard-konto. Om lösenordet ändrats eller återställts, måste du logga in igen med den nya kontoinformationen.

 Registreringsprocess

Tänk på att registreringsalternativet endast är tillgängligt första gången när du installerar BullGuard på datorn. Om det funnits en tidigare version installerad på datorn, går det inte att klicka på registrering.

Alla BullGuard Internet Security-konton kan användas på upp till tre datorer samtidigt. Vill du skydda mer än tre datorer, måste du uppgradera ditt abonnemang.

Alla BullGuard-konton skyddas av ett användarnamn och lösenord som du skapar när du registrerar abonnemanget första gången. Användarnamnet måste vara en giltig e-postadress dit alla BullGuards meddelanden (inkl. betalningsbekräftelser) skickas.

Skydda dina säkerhetsinställningar med lösenord: Tillåter BullGuard att begränsa åtkomst till vissa områden och be om lösenord vid åtkomst:

- Inställningar för antivirus, skräppostfilter och huvudmodul är lösenordsskyddade

- Stänger du av modulerna måste du ange lösenord

- Tar du bort BullGuards ikon från systemfältet (högerklicka och välj Avsluta) krävs lösenord.

När du försöker komma åt någon av ovanstående sektioner kommer BullGuard be om lösenordet och inom en viss period kommer du inte bli ombedd att ange lösenordet. När perioden "inget lösenord krävs" har utgått, måste du ange ditt lösenord igen. Stänga och starta om BullGuard kommer att återställa lösenordstimern.

Du kan aktivera eller inaktivera det här alternativet när du först loggar in/registrera ett konto, eller senare från sektionen HuvudsidanStatus och inställningar.

 

Under Kontoalternativ kan du välja om du vill att BullGuard ska logga in automatiskt med kontoinformationen nästa gång datorn startar (alternativet Logga in automatiskt) och ange information om proxyservern underJag använder en proxyserver om en sådan används.

UnderVisa sekretesspolicy kan du läsa om hur data samlas in och hanteras. BullGuard uppfyller den standard som gäller för hantering av personlig information och följer gällande lagar och avtal.



Återskapa lösenord

En annan anledning att använda en giltig e-postadress är att BullGuard kommer att skicka ett automatiskt e-postmeddelande om du har glömt ditt lösenord. Du måste själv återskapa ditt lösenord eftersom vår support inte har tillgång till det och inte har rätt att återskapa lösenordet på grund av gällande sekretesslagar.

Så här återskapar du ditt lösenord

Steg 1.

Klicka på knappen Återställ mitt lösenord . Nu visas en sida där du har möjlighet att återskapa ditt lösenord hos BullGuard. Du måste ange och bekräfta e-postadressen som du använder för ditt BullGuard-konto. För att förhindra skadlig programvara från att automatiskt skicka meddelanden via denna sida, måste du måste ange den kod som visas i bilden. Du måste skriva in tecknen på precis samma sätt som de visas i bilden och ta hänsyn till små och stora bokstäver.

 

Steg 2.

Efter att du klickat på Skicka, får du information om att ett e-postmeddelande har skickats till e-postadressen som du angivit.

 

Steg 3.

Klicka på länken som finns i e-postmeddelandet för att återställa lösenordet. BullGuard använder denna metod för att kontrollera att det är ägaren av e-postkontot (och BullGuardkontot) som har återskapat lösenordet. Det innebär att även om någon skulle få tag i ditt användarnamn hos BullGuard, är det bara ägaren av e-postkontot som kan återskapa lösenordet. Klicka på LÄNKEN i e-postmeddelandet för att komma tillbaka till BullGuards sida. E-postadressen som du angav tidigare visas i Till:- fältet i e-postmeddelandet.

 

Steg 4.

När du har klickat på länken i e-postmeddelandet, öppnas ett nytt fönster. Fyll i e-postadressen som du använde för ditt BullGuard-konto och ange ett nytt lösenord för ditt konto. Du måste skriva in lösenordet två gånger för att bekräfta det. Klicka på knappen Skicka när du är klar.

 

Steg 5.

När du har klickat på Skicka visas ett nytt fönster med information om att allt är klart.

Steg 6.

Du måste logga in i programmet på nytt efter att du har bytt lösenord. Klicka på knappen Byt användare på fliken Ditt BullGuard-konto och ange abonnemangsinformationen.



Förnya och uppgradera

Här kan du förnya abonnemanget eller uppgradera ditt befintliga abonnemang. Du kommer till BullGuards webbutik oavsett vilken av knapparna du klickar på.

Om du klickar på Förnya kommer du att kunna välja att förlänga abonnemanget 1, 2 eller 3 år.

Om det finns eventuella rabatter i BullGuards webbutik kommer du att se dessa (gäller både Förnyelse och Uppgradering).