BullGuard Help

Overzichtsmodule > Uw account

BullGuard-accounts activeren, beheren, wijzigen en opwaarderen.

BullGuard Internet Security werkt op basis van een abonnement. U moet een account aanmaken en inloggen om de applicatie te gebruiken.


Alle accounts worden in onze database opgeslagen en BullGuard koppelt hier de abonnementsgegevens aan. Afhankelijk van uw abonnement hebt u toegang tot alle modules van de BullGuard-applicatie of alleen tot bepaalde modules, zoals Spamfilter of Backup.

Via het tabblad Account op de Home-pagina krijgt u rechtstreeks toegang tot uw BullGuard-abonnement en kunt u de ingelogde gebruiker wijzigen of uw abonnement opwaarderen, verlengen of uitbreiden door licentiesleutels toe te voegen.

De gebruikersnaam voor uw BullGuard-abonnement is het e-mailadres dat wordt getoond in Gebruiker wijzigen.

Uw BullGuard-account

Gebruiker wijzigen

De huidige ingelogde gebruiker wordt weergegeven in het programmaonderdeel Gebruiker wijzigen en op de Overzichtspagina van de BullGuard-interface. Door op de knop Gebruiker wijzigente klikken wordt het Inlogvenster weergegeven, waar gebruikers opnieuw in kunnen loggen met hun accountgegevens of met een nieuw BullGuard-account. Als het wachtwoord is gewijzigd of hersteld, moet u opnieuw inloggen met de nieuwe accountgegevens.

 Registratieproces

Let wel, het registratieproces is alleen van toepassing als u BullGuard voor het eerst op uw computer installeert. Als er eerder een andere versie is geïnstalleerd op de computer, is deze optie niet beschikbaar.

Alle BullGuard Internet Security-accounts kunnen worden gebruikt op drie verschillende computers tegelijk. U moet uw abonnement opwaarderen als u meer dan drie computers wilt beschermen met hetzelfde account.

Alle BullGuard-accounts worden beschermd met een gebruikersnaam en een wachtwoord die door de gebruiker moeten worden aangemaakt tijdens de eerste registratie. De gebruikersnaam moet een geldig e-mailadres zijn waar alle e-mails van BullGuard (inclusief betalingsbevestigingen) naar toe worden verstuurd.

Beveiligingsinstellingen beveiligen met een wachtwoord: Hiermee kan BullGuard de toegang tot bepaalde gedeeltes beperken door te vragen naar het accountwachtwoord van de gebruiker bij toegang.

- De instellingen voor Antivirus, Firewall en Home zijn beveiligd met een wachtwoord

- Modules kunnen alleen uitgeschakeld worden met een wachtwoord

- Bij het openen van de Online Back-updrive moet u een wachtwoord opgeven

- Bij het starten van de Back-up-herstelwizard moet u een wachtwoord opgeven

- Als u BullGuard afsluit via het systeemvakpictogram (met rechts klikken en Afsluiten kiezen) moet een wachtwoord gebruiken.

Als u een van deze onderdelen wilt openen, vraagt BullGuard eenmalig om een wachtwoord. Gedurende een door u opgegeven periode wordt u niet opnieuw om een wachtwoord gevraagd. Als de periode van “geen wachtwoordverzoek” is verlopen, wordt u opnieuw om uw wachtwoord gevraagd. Ook als u BullGuard afsluit en opnieuw start, moet u uw wachtwoord invoeren.

U kunt deze optie inschakelen of uitschakelen als u voor het eerst inlogt of uw account registreert. Vervolgens kunt dit doen via Status en Instellingen op de Home-pagina.

 

Met behulp van Accountopties kunt u ervoor kiezen dat BullGuard de volgende keer automatisch inlogt met behulp van de ingevulde accountgegevens (de optie 'Automatisch inloggen') en u kunt gegevens over uw proxyserver invoeren (de optie Ik maak gebruik van een proxyverbinding).

Onder Privacybeleid bekijkenkunt u informatie vinden over het beleid rond de inzameling en verwerking van persoonlijke gegevens en zien dat BullGuard voldoet aan de geldende wetten en overeenkomsten betreffende het beheer van persoonlijke gegevens.



Wachtwoord terugzetten

Een andere reden om een geldig e-mailadres te gebruiken is het terugzetproces voor wachtwoorden, waarbij automatisch een e-mail wordt verzonden waarmee u een zoekgeraakt wachtwoord terug kunt zetten. U moet deze terugzetprocedure doorlopen, omdat het Support Team geen toegang heeft tot uw wachtwoord en op grond van de wetgeving op het gebied van de gegevensbescherming uw wachtwoord ook niet terug mag zetten.

Stap voor stap uw wachtwoord herstellen

Stap 1.

Klik op de knoap Mijn wachtwoord terugzetten. U komt terecht op de webpagina van BullGuard voor het herstellen van wachtwoorden. U moet het e-mailadres dat u hebt gebruikt voor uw BullGuard account invullen en bevestigen. U moet ook de tekens in de afbeelding intoetsen om te voorkomen dat kwaadaardige applicaties uw wachtwoordaanvraag onderscheppen. U moet de tekens in de afbeelding precies zo overtypen als ze zijn weergegeven, dus let op hoofdletters en kleine letters.

 

Stap 2.

Nadat u op Verzenden hebt geklikt, verschijnt er een bevestiging om u te laten weten dat er een e-mail is verzonden naar het e-mailadres dat u hebt gebruikt in het aanvraagformulier.

 

Stap 3.

Deze e-mail bevat een link waarmee u het wachtwoord naar wens kunt terugzetten. BullGuard gebruikt deze methode om er zeker van te zijn dat alleen de eigenaar van het e-mailaccount (respectievelijk het BullGuard-account) de mogelijkheid heeft om het wachtwoord terug te zetten. Zelfs als uw BullGuard-gebruikersnaam op de een of andere manier in verkeerde handen komt, kan alleen de eigenaar van het e-mailaccount het wachtwoord terugzetten. Klik op de hyperlink LINK in de e-mail om het formulier voor het terugzetten van uw wachtwoord te openen. Het e-mailadres dat u hebt gebruikt tijdens de vorige stap verschijnt in het veld AAN: in de e-mail.

 

Stap 4.

Nadat u op de hyperlink in de e-mail hebt geklikt, wordt een nieuw venster geopend met het formulier voor het terugzetten van wachtwoorden. Vul het e-mailadres in dat u hebt gebruikt voor het BullGuard-account en kies een nieuw wachtwoord voor uw account. U moet het wachtwoord nogmaals intypen om het te bevestigen en om typefouten te voorkomen. Klik op de knop Verzenden als u klaar bent.

 

Stap 5.

Er verschijnt een nieuw venster zodra u op Verzenden drukt om u te laten weten dat het proces succesvol is afgerond.

Stap 6.

Nadat u het wachtwoord terug hebt gezet, moet u opnieuw inloggen op BullGuard. Dit doet u door op de knop 'Gebruiker wijzigen' in het tabblad Uw BullGuard-account te klikken, waarna u de juiste abonnementsgegevens invult.



Verlengen en opwaarderen

Met deze optie kunt u een verlopen abonnement verlengen of een lopend abonnement opwaarderen. Beide knoppen brengen u naar de pagina van de BullGuard Webshop.

Bij de optie 'Verlengen' kunt u kiezen uit een periode van 1 jaar tot 3 jaar, waarbij de prijs afhankelijk is van de gekozen abonnementsperiode.

U kunt er ook voor kiezen om meer ruimte toe te voegen aan de Online Back-updrive of om het het aantal computers te verhogen waarop u de applicatie kunt installeren. Let wel, alle prijzen zijn afhankelijk van het type abonnement dat wordt opgewaardeerd.

Zowel bij 'Verlengen' als bij 'Opwaarderen' toont de BullGuard Webshop alle kortingen waarvoor u in aanmerking komt.