BullGuard Hjälp

Huvudmodul > Ditt konto

Aktivera, administrera, byt och uppgradera BullGuard-konto.

BullGuard Internet Security använder ett abonnemangsbaserat system. Du måste skapa ett konto och logga in för att använda programmet.


Alla konton lagras i vår databas och BullGuard kopplar upp sig mot denna databas för att se abonnemangsinformationen. Beroende på vilket abonnemang du har, kommer du ha tillgång till alla BullGuards moduler eller enskilda moduler som t.ex. Skräppostfilter eller Säkerhetskopiering.

På fliken Konto under Hem kan du se information om ditt BullGuard-abonnemang, ändra inloggad användare, uppgradera, förnya eller förlänga abonnemanget genom att ange licensnycklar.

Ditt användarnamn är den e-postadress som visas under Byt användare.

Ditt BullGuard-konto

Byt användare

Den användare som är inloggad visas under Byt användare och på BullGuards Startsida. Om du klickar på knappen Change user kommer Inloggnings-fönstret visas och här kan en annan användare logga in på sitt konto eller med ett nytt BullGuard-konto. Om lösenordet ändrats eller återställts, måste användare logga in igen med den nya kontoinformationen.

 Registreringsprocessen

Tänk på att registreringsalternativet endast är tillgängligt första gången när du installerar BullGuard på datorn. Om det funnits en tidigare version installerad på datorn går det inte att klicka på registrering.

BullGuards Internet Security-konton kan användas på upp till tre datorer samtidigt. Användare som behöver skydda mer än tre datorer måste uppgradera sitt abonnemang.

Alla BullGuard-konton skyddas av ett användarnamn och lösenord som du skapar när du registrerar abonnemanget första gången. Användarnamnet måste vara en giltig e-postadress dit alla BullGuards meddelanden (inkl. betalningsbekräftelser) skickas.

Skydda dina säkerhetsinställningar med lösenord: Gör att BullGuard begränsar tillgången till vissa områden och ber om lösenord när du vill komma åt vissa delar av programmet.

- Antivirus, brandväggen och inställningarna på Hem-sidan är lösenordsskyddade

- Att stänga av moduler kräver lösenord

- Att komma åt information från Onlinedisken kräver lösenord

- Att starta återställningsfunktionen av säkerhetskopior kräver lösenord

- Om du vill ta bort BullGuards ikon från systemfältet (genom att högerklicka och välja Avsluta) måste du ange ditt lösenord.

När du försöker komma åt någon av ovanstående sektioner kommer BullGuard be om lösenordet och inom en viss period kommer du inte bli ombedd att ange lösenordet. När denna period har gått ut måste du ange ditt lösenord igen. När du stänger och startar om BullGuard kommer lösenordstimern att återställas.

Du kan aktivera eller inaktivera det här alternativet när du loggar in/registrerar ett konto eller senare på sidan Hem under Status och inställningar .

 

Under Kontoalternativ kan du välja om du vill att BullGuard ska logga in automatisktmed kontoinformationen nästa gång datorn startas (alternativet Logga in automatiskt) och ange information om proxyservern underJag använder en proxyserver om en sådan används.

Under Visa sekretesspolicy kan du läsa om hur data samlas in och hanteras. BullGuard uppfyller den standard som gäller för hantering av personlig information och följer gällande lagar och avtal.



Återskapa lösenord

En annan anledning till att använda en giltig e-postadress är att BullGuard kommer att skicka ett automatiskt e-postmeddelande om du skulle glömma ditt lösenord. Du måste själv återskapa ditt lösenord eftersom vår support inte har tillgång till det och inte har rätt att återskapa lösenordet på grund av gällande sekretesslagar.

Så här återskapar du ditt lösenord

Steg 1.

Klicka på knappen Återskapa mitt lösenord . Nu visas en sida där du har möjlighet att återskapa ditt lösenord. Du måste ange och bekräfta e-postadressen som du använder för ditt BullGuard-konto. För att förhindra att skadlig programvara ska kunna skicka meddelanden automatiskt via denna sida måste du ange den kod som visas i bilden. Du måste skriva in tecknen på precis samma sätt som de visas i bilden och ta hänsyn till om det är små eller stora bokstäver.

 

Steg 2.

Efter att du klickat på Skicka får du information om att ett meddelande har skickats till den e-postadress som du har angett.

 

Steg 3.

Klicka på länken som finns i e-postmeddelandet för att återställa lösenordet. BullGuard använder denna metod för att kontrollera att det är ägaren av e-postkontot (och BullGuard-kontot) som har återskapat lösenordet. Det innebär att även om någon skulle få tag i ditt användarnamn hos BullGuard, är det bara ägaren av e-postkontot som kan återskapa lösenordet. Klicka på LÄNKEN i e-postmeddelandet för att komma tillbaka till BullGuards sida. E-postadressen som du angav tidigare visas i TILL:- fältet i e-postmeddelandet.

 

Steg 4.

När du har klickat på länken i e-postmeddelandet öppnas ett nytt fönster. Fyll i e-postadressen som du använde för ditt BullGuard-konto och ange ett nytt lösenord för ditt konto. Du måste skriva in lösenordet två gånger för att bekräfta det. Klicka på knappen Skicka när du är klar.

 

Steg 5.

När du har klickat på Skicka visas ett nytt fönster med information om att allt är klart.

Steg 6.

Du måste logga in i programmet på nytt efter att du har bytt lösenord. Klicka på knappen Byt användare på fliken Ditt BullGuard-konto och ange abonnemangsinformationen.



Förnya och uppgradera

Här kan du förnya abonnemanget eller uppgradera ditt befintliga abonnemang. Du kommer till BullGuards webbutik oavsett vilken av knapparna du klickar på.

Om du klickar på Förnya kommer du att kunna välja att förlänga abonnemanget i 1, 2 eller 3 år.

Du kan även utöka lagringsutrymmet för på din webbdisk eller utöka antalet datorer som du kan installera programmet på. Tänk på att alla priser beror på vilken abonnemangstyp som uppgraderingen gäller.

Om det finns eventuella rabatter i BullGuards webbutik kommer du att se dessa (gäller både Förnyelse och Uppgradering).