VRAGEN OVER BULLGUARD ANTIVIRUS

BullGuard heeft me net laten weten dat een infectie is geblokkeerd. Wat moet ik nu doen?

Als de infectie alleen is geblokkeerd, dan moet u op Meer opties klikken in het pop-upbericht van het antivirusprogramma. Dan ziet u twee verwijderingsopties in een nieuw scherm, In Quarantaine plaatsen en Verwijderen. Kies een van deze opties om de infectie te verwijderen. Als het virus nog steeds niet verwijderd is, kies dan de optie Contact opnemen met Support om instructies te vragen voor handmatige verwijdering.

Wat is realtime bescherming?

Realtime bescherming is het onderdeel van BullGuard dat bestanden, registersleutels en e-mails scant op het moment dat u deze opent. Deze optie moet altijd ingeschakeld zijn om te voorkomen dat virussen zichzelf gaan uitvoeren.

Dit type bescherming wordt aangevuld met de On Demand (Op aanvraag) scanmotor, waarmee u een volledige of aangepaste scan van uw machine kunt uitvoeren. U kunt meer te weten komen over scannen in de Scanhandleiding

Wat zijn de beste instellingen voor virusverwijdering bij realtime bescherming?

Wij adviseren dat u de standaardinstellingen gebruikt, omdat deze een optimale bescherming waarborgen en een goede balans tussen bescherming en gebruik van hulpbronnen bieden. Als een infectie wordt aangetroffen, dan kunt u zelf de aanvullende verwijderingsopties kiezen via de knop Meer opties, voor het geval de infectie niet wordt verwijderd met de standaard instellingen.

Wat gebeurt er als ik 2 AV-programma’s naast elkaar gebruik? Ben ik dan beter beschermd?

Door twee of meer Antivirusprogramma’s met realtime bescherming op één pc te installeren heeft u geen garantie dat u voor 100% beschermd bent. Soms detecteert het ene programma bestanden die het andere programma over het hoofd ziet, maar bij gebruik van twee applicaties zal het hulpbronnengebruik op den duur een probleem worden. Wij adviseren met klem om alle andere beveiligingsprogramma’s te de-installeren voordat u BullGuard installeert.

Hoe kan ik mijn computer scannen?

1) Sluit alle geopende programma’s af – Om een complete scan met BullGuard uit te kunnen voeren, moeten alle geopende programma’s worden afgesloten. Het is vooral belangrijk dat u uw e-mailprogramma (bijv. Outlook, Outlook Express of Eudora) afsluit.

2) Zorg dat BullGuard de nieuwste virussen kent – Voordat u uw computer door BullGuard laat scannen, moet u ervoor zorgen dat BullGuard bijgewerkt is met de nieuwste virusdefinities, aangezien er iedere dag nieuwe virussen worden ontdekt en beschreven. Open BullGuard en ga naar het onderdeel Home. Daar klikt u op Controleren op updates.

3) Volg de scanhandleiding.

Waarom kan BullGuard een virus dat is gevonden op mijn systeem niet onschadelijk maken of verwijderen?

Soms is BullGuard niet in staat om een gevonden virus automatisch te verwijderen.

Dit is het geval als het virus zit verborgen in bestandsformaten die niet toegankelijk zijn voor BullGuard, zoals bijvoorbeeld uw e-mailarchief.

1) Juridische rechten - BullGuard is niet gerechtigd om bepaalde soorten archieven (zoals e-mailarchieven, .cab archieven, .zip, .ace) te wijzigen of om bepaalde systeem- en beschermde bestanden en locaties zoals Systeemherstel te wijzigen.

2) BullGuard kan een geïnfecteerd bestand niet verwijderen indien:

Het virus al is geladen in het actieve proces.
Het geïnfecteerde bestand is gestart als een systeemdienst.

Hoe verwijder ik virussen die BullGuard niet kon verwijderen?

(In uitzonderlijke gevallen is BullGuard niet in staat om een geïnfecteerd bestand automatisch te verwijderen.)

Na afloop van de scan kunt u de knop Oplossen gebruiken totdat alle drie verwijderingsmethodes (In Quarantaine plaatsen, Verwijderen, Desinfecteren) zijn geprobeerd. Als de infectie na deze opties aanhoudt, dan verschijnt de knop Logboek verzenden. Dit logboek kunt u per e-mail naar het Support Team verzenden, waarna u binnen een uur / 24 uur instructies voor handmatige verwijdering ontvangt per e-mail.

Let op: Zorg dat uw gebruikersnaam een geldig e-mailadres is voordat u het scanlogboek opstuurt, want anders bereikt ons antwoord u niet.

Waarom duurt het scannen zo lang?

De tijd die BullGuard nodig heeft voor een scan is afhankelijk van wat u hebt ingesteld: als u er bijvoorbeeld voor hebt gekozen om Mijn computer te scannen, dan duurt dat langer dan als u slechts één station scant. Het is ook afhankelijk van het aantal schijven en de grootte van de schijven of mappen die u wilt laten scannen.

Wat gebeurt er als een bestand in quarantaine wordt geplaatst?

Als een bestand in quarantaine wordt geplaatst, dan wordt het onschadelijk gemaakt. Het wordt echter niet verwijderd van uw computer. U kunt er vervolgens voor kiezen om het bestand volledig te verwijderen, of om het terug te plaatsen op uw pc, voor het geval een vals alarm is. Dit kunt u doen via het onderdeel Antivirus in BullGuard > het onderdeel Virusquarantaine.

Kan ik in quarantaine geplaatste bestanden verwijderen?

U kunt in quarantaine geplaatste bestanden verwijderen via het onderdeel Antivirus in BullGuard > het Virusquarantaine-menu. U vinkt het vakje aan naast het bestand dat u wilt verwijderen en klikt daarna op Verwijderen. Als u alle in quarantaine geplaatste bestanden wilt verwijderen, dan vinkt u het vakje naast Bestandsnaam aan en vervolgens klikt u op Verwijderen.

Wat gebeurt er met in quarantaine geplaatste bestanden die ik naar het viruslaboratorium doorstuur?

Deze worden geanalyseerd en in een virusdatabase opgeslagen.

Wat zijn overgeslagen bestanden? Moet ik mij daar zorgen over maken?

Het is niet ongebruikelijk dat sommige bestanden worden overgeslagen tijdens het scannen, omdat het meestal gaat om door Windows vergrendelde bestanden, bestanden die in gebruik zijn door het besturingssysteem, beschermde bestanden, logboekbestanden enz. De kans dat deze geïnfecteerd zijn is uiterst klein.

Hoe kan ik de snelheid van mijn computer verhogen?

Als u het gevoel hebt dat BullGuard uw computer trager maakt, dan kunt u een aantal instellingen wijzigen waardoor de snelheid van uw computer omhoog gaat.

Bedenk wel dat de meeste van deze veranderingen resulteren in een slechtere beveiliging. Dit is de wisselwerking tussen snelheid en beveiliging waar u altijd mee te maken hebt.

1. Ga naar BullGuard door te dubbelklikken op het pictogram in het systeemvak (naast de klok).
2. Ga naar het onderdeel Antivirus > het tabblad Antivirusinstellingen, en wijzig de instellingen voor de virusbescherming van BullGuard.

Ik heb een scanlogboek vanaf mijn computer doorgestuurd, maar ik heb nog niets van jullie gehoord?

Controleer of het scanlogboek is verstuurd via uw e-mailadres. Als u het scanlogboek opstuurt, vult BullGuard automatisch uw BullGuard-gebruikersnaam als e-mailadres in, maar in sommige gevallen is dit niet het e-mailadres dat u gebruikt. Wellicht is het verouderd, of, als u BullGuard als box gekocht hebt, kan het zijn weergegeven als userXXXXXXX@bullguard.com. In die gevallen moet u een werkend e-mailadres invullen, zodat wij u kunnen bereiken.

Heeft u niet de juiste oplossingen gevonden die u zocht, neem gelieve contact op met Support.

Ask Red Live Red Top of page

Dag en nacht support

Ons team van deskundige supportmedewerkers staat dag en nacht voor u klaar met deskundig advies in niet-technisch Engels en op gezette tijden ook in andere talen.