BULLGUARD BASISKENNIS

Kunt u mij meer vertellen over Bullguard Antivirus?

BullGuard Antivirus is speciaal ontwikkeld met het oog op betrouwbaarheid en updatesnelheid om de risico’s bij een virusuitbraak zoveel mogelijk te beperken.

BullGuard Antivirus, dat is gebaseerd op de bekroonde BitDefender antivirustechnologie, biedt een van de snelste responstijden bij virusuitbraken.

Kunt u mij meer vertellen over Bullguard Firewall?

Uw pc beschikt over meerdere poorten (die u kunt beschouwen als deuren) waardoor programma’s als Outlook, Internet Explorer of Yahoo! Messenger verbinding kunnen zoeken met uw machine.

Hackers maken gebruik van geautomatiseerde aanvallen en poortscans bij miljoenen internetgebruikers, op zoek naar kwetsbaarheden op uw pc waardoor ze toegang krijgen tot uw persoonlijke gegevens. Helaas wordt bij een gemiddelde thuisgebruiker met een DSL-aansluiting gemiddeld 30 keer per dag een poortscan uitgevoerd.

BullGuard Firewall beschermt poorten zodat kwaadaardige programma’s uw machine niet binnen kunnen dringen. Een firewall biedt u volledige controle over het verkeer van en naar uw computer. Hij houdt onbevoegde indringers tegen en voorkomt onbevoegd verkeer vanaf uw computer.

Kunt u mij meer vertellen over Bullguard Online Backup?

Online Backup is de ultieme documentbeveiligingsoplossing, waarmee u belangrijke documenten en bestanden veilig kunt opslaan.

Uw documenten worden opgeslagen op back-upservers van BullGuard die zijn opgesteld in versterkte bunkers met een gecontroleerde temperatuur en luchtvochtigheid, gelegen op 25 meter boven zeeniveau in een aardbevingsvrije zone.

Naast deze eerstelijns servers zijn er identieke tweedelijns back-upservers die zich op een andere locatie bevinden op 300 km afstand.

All uploads en downloads van en naar de gebruiker verlopen via veilige overdrachtstechnologie. Met behulp van een gebruikersnaam en wachtwoord hebt u toegang tot de back-updrive vanaf elke computer met een internetverbinding.

De huidige schijfruimte varieert van 100 MB tot 50 GB.

Kunt u mij meer vertellen over Bullguard P2P-bescherming?

Alle Peer-To-Peer applicaties, zoals ICQ, NetMeeting, Yahoo Messenger, Skype of MSN Instant Messenger worden beschermd door BullGuard.

Welke technologie gebruiken jullie?

Het Antivirus-programma van BullGuard wordt aangedreven door de bekroonde technologie van BitDefender. De motoren zijn gecertificeerd door ICSA Labs, USA. Dit garandeert detectie en verwijdering van de meeste virussen die rondzwerven op het internet.

Wat zijn de minimale systeemeisen voor installatie en gebruik van BullGuard?

Besturingssysteem: Windows 7 / Windows Vista / Windows XP (minimaal SP2)

RAM : 512 Mb RAM

Harddisk : 200 MB vrije ruimte

Internetverbinding: Inbelverbinding

Ben ik met BullGuard voor 100% beschermd tegen virussen?

Nee. Hoewel 100% bescherming het doel is, is er geen enkel antivirusprogramma dat 100% bescherming biedt. Helaas worden er steeds weer nieuwe virussen ontwikkeld die vaak erg geavanceerd en moeilijk te bestrijden zijn.

Het goede nieuws is dat BullGuard een proactief beveiligingsproduct is, wat betekent dat we de virussen onderscheppen voordat ze uw systeem aantasten. BullGuard onderzoekt uw systeem doorlopend en werkt het bij met de meest actuele informatie en virusoplossingen om u de hoogst mogelijke bescherming te bieden.

Hoe kan ik mijn computer efficiënter tegen virussen beschermen?

Er is geen “wondermiddel” om uw computer of een netwerk tegen virussen of kwaadaardige codes te beschermen. U kunt echter een aantal eenvoudige beschermingsmaatregelen treffen:

1. Het juiste gebruik van een antivirusprogramma met frequente updates.

2. Frequente back-ups van alle belangrijke documenten op externe schijven (uw BullGuard online back-updrive, Zip-schijven, cd-roms enz.).

3. Windows continu updaten. Vergeet niet om de functie ‘Automatische updates’ in te schakelen als u Windows XP gebruikt.

4. Open geen bijlagen of e-mails die ongevraagd binnenkomen, vooral niet als de bijlage een van de volgende extensies heeft: .exe, .com, .lnk etc.

5. Scan uw computer regelmatig.

Ik probeer enkele drivers te installeren en ik krijg een melding dat ik alle realtime bestandsmonitoring services moet uitschakelen… Is dat ok, en hoe doe ik dat?

U moet uw BullGuard-applicatie openen en het onderdeel Antivirus selecteren. Daar klikt u op het pictogram “Antivirus is actief” om de realtime bestandsmonitoring uit te schakelen. Na installatie van de drivers gaat u opnieuw naar het onderdeel Antivirus in BullGuard om deze functie weer in te schakelen.

Waar zegt het Windows Security Center dat BG-modules niet zijn ingeschakeld?

Dit kan twee oorzaken hebben. De BullGuard-modules zijn daadwerkelijk uitgeschakeld, of het Windows Security Center ziet ze onterecht als inactief. U kunt checken of de modules wel of niet zijn uitgeschakeld door BullGuard te openen en de onderdelen Antivirus en Firewall te doorlopen.

Als de modules zijn ingeschakeld, houdt dat in dat het Windows Security Center ze gewoonweg niet herkent als actief. In dat geval kunt de meldingen van het Windows Security Center uitschakelen voor de betreffende module.

Kan ik de toegang tot bepaalde websites blokkeren met BG?

Nee, deze optie is nog niet beschikbaar met BullGuard.

Ik heb al een beveiligingsprogramma dat over enkele dagen verloopt. Kan ik BullGuard downloaden en installeren terwijl het andere programma nog draait?

Nee, u wordt met klem geadviseerd om alle ander beveiligingsapplicaties te de-installeren voordat u BullGuard installeert. Anders kunnen er conflicten optreden tussen de twee programma's, wat kan leiden tot vertragingen, fouten of zelfs tot een computercrash.

Is het aanbevolen om twee of meer aparte antivirusproducten op hetzelfde systeem te gebruiken?

Door twee antivirusproducten op dezelfde computer te gebruiken, kan de beveiliging beter worden. Het ene beveiligingsproduct kan virussen ontdekken die door het andere product over het hoofd worden gezien.

MAAR, als u van plan bent om twee of meer beveiligingsproducten te gebruiken, is de kans groot dat uw systeem beschadigd raakt, waardoor de prestaties dramatisch zullen verslechteren.

(Over het algemeen raden wij het gelijktijdige gebruik van meer dan één antivirus- of firewallproduct sterk af).

Zijn jullie beter dan de andere beveiligingsproducten?

Er zijn vele beveiligingsproducten op de markt. Voor u als klant is dat een voordeel, omdat u de keuze hebt uit vele kwaliteitsproducten. Maar het kan ook verwarrend zijn, want welk product moet u kiezen?

BullGuard maakt aan deze verwarring een eind. Wij combineren antivirus-, firewall-, spamfilter- en back-upbescherming in een gebruiksvriendelijk product met een bijzonder hoge efficiëntie.

Bovendien bieden wij 24/7 Live Chat en e-mailassistentie voor al onze klanten, helemaal gratis.

Heeft u niet de juiste oplossingen gevonden die u zocht, neem gelieve contact op met Support.

Ask Red Live Red Top of page

Dag en nacht support

Ons team van deskundige supportmedewerkers staat dag en nacht voor u klaar met deskundig advies in niet-technisch Engels en op gezette tijden ook in andere talen.