Quarantaine

Om naar de Quarantaine te gaan klik op de "..." knop van het Antivirus onderdeel en selecteer de optie Quarantaine van de lijst.

Geïnfecteerde bestanden kunnen automatisch (door On Access- of On Demand-scans) of door u in de quarantainekluis worden geplaatst als u niet zeker weet of er sprake is van een echte infectie of een 'vals alarm'.

U kunt een legitiem bestand dat in quarantaine is geplaatst ('vals alarm') terugplaatsen op de oorspronkelijke locatie door het vakje voor het bestand aan te vinken en op Herstellen te klikken. Het kan even duren voordat grote bestanden teruggeplaatst zijn vanuit de quarantaineruimte.

Bij een ‘vals alarm’ kunt u het bestand ook naar ons viruslab sturen. Als het werkelijk een vals alarm is, zorgen wij dat het bestand bij de volgende update van de virusdefinities uit de detectielijst wordt verwijderd.

Welke bestanden worden door BullGuard in quarantaine geplaatst?

Geïnfecteerde bestanden die worden ontdekt door de toegangsscanner (afhankelijk van de ingestelde acties door de gebruiker)

Geïnfecteerde bestanden die worden ontdekt tijdens het scannen op aanvraag (On Demand) en die niet door BullGuard geschoond konden worden

Verdachte bestanden waarvoor BullGuard geen virusdefinities heeft op het moment van de scan

Gevallen van 'Vals alarm', waarbij BullGuard legitieme bestanden aanziet voor virussen

Wat is een vals alarm?

Bij een ‘vals alarm’ detecteert BullGuard een bestand dat virusgedrag vertoont of viruscodepatronen lijkt te bevatten (meestal gaat het daarbij om Excel-werkbladen met macro's of scripts).

Een bestand dat door BullGuard in quarantaine wordt geplaatst, is niet meer toegankelijk en dus onschadelijk voor uw computer.

U kunt de bestanden fysiek van uw harde schijf verwijderen, verdachte bestanden naar ons viruslab sturen of u kunt de bestanden terugplaatsen op hun oorspronkelijke locatie als het om een 'vals alarm' gaat.

Meestal worden als verdacht aangemerkte bestanden in quarantaine geplaatst. Wij adviseren om dergelijke bestanden naar het viruslab te sturen door het hokje voor de bestandsnaam aan te vinken en vervolgens op de knop Versturen te klikken (hiervoor moet u een geldig e-mailadres invoeren). Ons viruslab analyseert het bestand en verstrekt vervolgens de benodigde virusdefinities om de detectie op te heffen (bij 'vals alarm') of om het bestand aan te merken als een bepaald virustype.