Overzicht

De BullGuard Antivirus-toepassing kan worden gedownload van onze website http://www.bullguard.com/thankyou.aspx?action=download&pid=25 of worden geïnstalleerd vanaf de bij een partner van BullGuard gekochte cd of dvd.

Installatieprogramma

Het installatieprogramma dat u downloadt vanaf de BullGuard-website heeft het voordeel dat u altijd over de nieuwste versie beschikt, waardoor de eerste update nadat u BullGuard hebt geïnstalleerd veel sneller gaat.

Download BullGuard eerst

Voordat u BullGuard Antivirus kunt installeren, moet u het eerst downloaden. Dat kan via http://www.bullguard.com/thankyou.aspx?action=download&pid=25.

Exclamation_MarkBullGuard downloaden

Als u BullGuard downloadt kunt u het programma het beste opslaan in een map waar u het eenvoudig terug kunt vinden, voor het geval u het later opnieuw moet installeren. De meest gebruikelijke locaties zijn de mappen Mijn documenten en Downloads, of u maakt zelf een map aan op uw bureaublad en slaat het daar op.

Tijdens de installatie adviseren wij u om alle andere beveiligingsapplicaties (met name antivirus- of firewallapplicaties) uit te schakelen of te verwijderen omdat zij het installatieproces van BullGuard kunnen verstoren of kunnen verhinderen dat alle modules van de applicatie worden opgestart.

Download BullGuard niet via peer-to-peer-applicaties of van locaties die u niet volledig vertrouwt. Als u BullGuard downloadt van de computer van iemand anders loopt u een risico als op die computer een virustype aanwezig is dat uitvoerbare (.exe) bestanden infecteert.

Alle bestanden die u downloadt van onze downloadpagina of die op cd's of dvd's staan zijn digitaal ondertekend door BullGuard. U kunt de digitale handtekening controleren door met de rechtermuisknop op het installatieprogramma van BullGuard te klikken en de optie 'Eigenschappen' te kiezen. Vervolgens gaat u naar het tabblad 'Digitale handtekeningen' in het venster 'Eigenschappen'.

Windows beveiligingswaarschuwing

Als u de BullGuard Downloadertool of de BullGuard Installer uitvoert, kan er een beveiligingswaarschuwing van Windows verschijnen. Bij een waarschuwing van Windows Vista/7/8 UAC (gebruikersaccountbeheer) klikt u op de knop Ja.

Stap 1

Het eerste venster is het welkomstscherm.

Voordat u verder gaat met het installeren van de toepassing, moet u de EULA (licentieovereenkomst voor eindgebruikers) accepteren, waarin de rechten en verantwoordelijkheden van de gebruiker en BullGuard Ltd. zijn beschreven.

Klik op Installeren om verder te gaan.

Stap 2

Er verschijnt een nieuw venster met een voortgangsbalk. Wacht tot de installatie is voltooid en sluit het venster niet zolang BullGuard bezig is met de installatie. BullGuard zal de nieuwste updates downloaden en een preliminaire snelle scan van uw computer uitvoeren. Zodra de voortgangsbalk op 100% staat, verschijnt er een nieuw scherm.

Stap 3

Zodra de installatie is voltooid, verschijnt het registratievenster. Daarin kunt u zich registreren voor een proefversie van 7 dagen of aanmelden met uw bestaande proef of betaalde account.

Account aanmaken: als u geen account hebt, dan krijgt u de mogelijkheit een account te registeren waarop een prefversie van 60 dagen geplaatst wordt.

Let op: U krijgt deze optie niet als u op de betreffende computer al een account aangemaakt heeft of als u zich vroeger met een bestaande account aangemeld heeft.

Aanmelden bij BullGuard: met deze knop kunt u zich aanmelden met uw bestaande account.

Stap 4

Als u klikt op Account maken of op Aanmelden bij BullGuard, verschijnt er een nieuw venster waarin u alle functies van de 2014 versie kunt zien. Als u klaar bent, dan klik op Klaar.