Overzicht Kwetsbaarhedenscanner

Invoegtoepassing beschikbaar met

In het hoofdscherm van de kwetsbaarhedenscanner vindt u de belangrijkste functies van de scanner.

Scannen: Als u op deze knop klikt, worden alle geïnstalleerde applicaties en het Windows besturingssysteem aan een inspectie onderworpen om veiligheidskwesties aan het licht te brengen.

Rapporten: Brengt u in het Berichtencentrum > Kwetsbaarheden > onderdeel Activiteit waarin u een lijst kunt openen met beschikbare Main14 updates en patches voor de problemen die bij een vorige scanactiviteit aan het licht zijn gekomen.

Instellingen: opent een nieuw gedeelte, waar u de kwetsbaarhedenscanner aan- en uit kunt zetten en een planning voor scans kunt maken.

Inleiding Kwetsbaarhedenscanner

Door het updaten van uw besturingssysteem en het nemen van andere voorbehoedmaatregelen kunt u het risico minimaliseren dat derden op verschillende manieren toegang tot uw computer en tot uw gegevens krijgen.

Voor dit doel scant de Kwetsbaarheden module van BullGuard op ontbrekende beveiligingsupdates en controleert hij op andere potentiële risico’s zoals verbindingen met onbeveiligde WiFi-netwerken , als de toepassingen van verwisselbare toestellen automatisch uitgevoerd worden of als alle stuurprogramma’s digitaal ondertekend zijn enz.

Waarom hebt u een kwetsbaarhedenscanner nodig?

De veiligheid wordt op allerlei manieren bedreigd, en er worden verschillende methodes toegepast, van virusaanvallen tot identiteitsdiefstal. Deze methodes zijn met name succesvol als ze gericht worden op mensen met ernstig verouderde software en besturingssystemen op hun computer. Hoewel het niet vaak voorkomt, zijn deze aanvallen vaak bijzonder destructief, met als resultaat:

• Windows and installed applications start malfunctioning and the entire system stability is threatened.

• De computer wordt een bedreiging voor alle netwerken waarvan ze deel uitmaken, omdat infecties die afkomstig zijn van hun computer zich via het netwerk kunnen verspreiden.

• Ernstige malware-infecties kunnen belangrijke privégegevens stelen (inloggegevens, e-mail adresmalware infections may steal important private information (login credentials, contactpersonenlijst).

• Aanvallers krijgen toegang tot computers en kunnen lopende activiteiten verstoren (in sommige gevallen hebben aanvallers wachtwoorden ingesteld voor documenten van gebruikers).