Waarschuwingen

Viruswaarschuwingen

Als tijdens het opstarten geïnfecteerde bestanden worden aangetroffen, krijgt u via een pop-upvenster informatie over wat het antivirusprogramma hiermee gedaan heeft. De reactie van BullGuard op een virus is afhankelijk van welke eerste en tweede acties u hebt ingesteld.

Alert for blocking infected file

Om het pop-upvenster te sluiten, klikt u op de knop Afsluiten. Om andere pop-ups tijdens het opstarten te voorkomen, vinkt u de optie Geen verdere waarschuwingen tonen aan en u klikt op Afsluiten.

De knop Meer details... toont meer informatie over de door BullGuard verhinderde infectie, zoals de naam van het virus, het exacte pad en het proces dat toegang probeerde te krijgen tot het geïnfecteerde bestand.

More Options

In het uitzonderlijke geval dat de antivirusbeveiliging er niet direct in slaagt een infectie te repareren, adviseren we u contact op te nemen met support via e-mail of live chat en om assistentie te vragen.

Behavioural Detection-waarschuwingen

Als u de Behavioural-engine hebt geactiveerd, kunnen er pop-upberichten verschijnen over actieve toepassingen op uw computer. Applicaties op de Zwarte lijst (bekende malware) worden automatisch geblokkeerd terwijl andere applicaties als verdacht kunnen worden gemarkeerd.

Het pop-upbericht toont het uitvoerbare bestand. Door op Meer details… te klikken, kunt u meer te weten komen over het programma dat door BullGuard is geblokkeerd.

Toestaan: Klik op deze knop als u het programma weer wilt gebruiken, anders blijft de Behavioural-engine het bestand blokkeren. Als u weet waar het vandaan komt en zeker weet dat het om een "vals alarm" gaat, kunt u het programma toestaan. Daarnaast kunt u "valse alarmen" rechtstreeks aan ons doorgeven door op de knop Valse alarmen melden” te klikken.

Quarantaine: Hiermee wordt het uitvoerbare bestand in de Quarantainemap van BullGuard geplaatst. Het bestand wordt verwijderd van de oorspronkelijke locatie.

Meer details… Toont aanvullende informatie over het uitvoerbare bestand, zoals het pad, het veiligheidsrisico en het proces-ID (procesidentificatienummer).

U kunt ook zien waarom BullGuard het bestand heeft geblokkeerd (op grond van welke regels het als verdacht is gemarkeerd):

Windows registerwijzigingen

Bestanden die worden aangemaakt in sensitieve/beschermde delen van het besturingssysteem

E-mailwaarschuwingen

De realtime antivirusbeveiliging houdt ook de inkomende en de uitgaande e-mails in de gaten. U krijgt bericht wanneer een infectie van uw computer door een virus binnen een e-mailbericht is verhinderd.

Email alert

Sluiten: Sluit het berichtvenster. Wilt u geen berichten over e-mailvirusdetectie meer zien, selecteer dan de optie Geen waarschuwingen meer tonen voordat u op Sluiten klikt.

Meer details: toont meer informatie over de door BullGuard verhinderde infectie, zoals de naam van het virus, het e-mailadres van de afzender en het proces waardoor de e-mail is geopend (uw e-mailclienttoepassing).

Av_alert_Email2