Overzicht Back-up

Via het openingsvenster Backup hebt u toegang tot alle belangrijke functies - zoals het aanmaken van back-upprofielen, het terugplaatsen van bestanden en rechtstreekse toegang tot opgeslagen informatie via de Online Drive.

BK_Main

Profiel selecteren: toont de beschikbare back-upprofielen.

Back-up starten: voert het gekozen back-upprofiel uit.

Profielen bewerken: hiermee kunt u de back-upprofielen bewerken en aanpassen aan uw specifieke behoeften.

Herstellen starten: start de handleiding Herstellen, waarmee u de gegevens uit een back-up terug kunt halen.

Logboeken: verschaft informatie over de status van de actuele back-upprofielen.

Onlinestation: hier kunt u de inhoud van het onlinestation bekijken en via directe interactie met het station de gewenste bestanden kopiëren en terughalen.

Instellingen: opent een nieuw venster, waarin u kunt kiezen of BullGuard de geplande back-ups of hersteltaken moet uitvoeren.

Inleiding Back-up

Online back-up voor gegevensbescherming

BullGuard Online back-up is de ultieme oplossing om uw elektronische waardevolle spullen te beveiligen. U kunt alles openen en ophalen, ongeacht wat er met uw computer gebeurt.

Wat is een back-up?

Een back-up is een kopie van de data die u niet kwijt wilt raken. En de veiligste en eenvoudigste manier van back-up is een online back-up. Als u uw bestanden online opslaat, zijn ze beschermd tegen de schade die uw computer kan oplopen.

Waarom online back-up gebruiken?

“Mijn hele leven stond er op!” Als uw computer ooit gecrasht is, dan weet u wat we bedoelen. En daarom moet een back-up hoog op uw online takenlijstje staan als u belangrijke dingen op uw computer doet, of dat nu persoonlijk of zakelijk is.

Laptops zijn veel kwetsbaarder

Uw gegevens zijn vooral kwetsbaar als ze op een laptop staan. Door zijn afmetingen is een laptop een gewilde prooi voor dieven, en als u op reis bent met uw computer is het soms moeilijk om hem altijd in de gaten te houden.Bovendien raakt een laptop sneller beschadigd. Hij kan kapot gaan als u hem laat vallen of er koffie op knoeit.

Moeten uw gegevens hersteld worden?

Vroeg of laat zal ieder van ons een keer het vreselijke crashen van een harde schijf meemaken en als u niet regelmatig een back-up maakt van uw gegevens, loopt dat bijna altijd uit op een ramp: het verliezen van maanden of jaren aan niet te herstellen gegevens. Hoewel u natuurlijk een deel van uw gegevens kunt herstellen of opnieuw kunt invoeren, waarschijnlijk met wat meer ergernissen, zijn sommige dingen onherstelbaar: U kunt niet nog eens foto's en video-opnames gaan maken van familie en vrienden, om maar eens wat te noemen.

Of uw computer nu crasht, vernietigd wordt of geïnfecteerd wordt met een virus; met online back-up hebt u nog steeds toegang tot uw bestanden vanaf iedere computer met een internetverbinding. U kunt uw bestanden gewoon vanaf deze back-upbronnen terugzetten op uw computer.

Denk niet dat uw harde schijf oneindig lang meegaat!

Harde schijven zijn kwetsbaar. Normaal gesproken hebt u er twee tot vijf jaar garantie op, en de meeste fabrikanten gaan uit van een levensduur van ongeveer vijf jaar. Daarna ontstaan er slechte sectoren en gaan gegevens verloren totdat de schijf uiteindelijk een keer crasht. Let wel: het gaat hier om een gemiddelde levensduur. Een harde schijf kan zes jaar meegaan, maar het kan ook zijn dat die van u volgende maand of volgende week al kapot gaat. En geen enkele fabrikant van harde schijven biedt een garantie tegen gegevensverlies.

Bescherming tegen fysieke schade aan uw computer

Een kapotte harde schijf is natuurlijk niet de enige bedreiging voor uw gegevens. Brand, diefstal, gegevenscorruptie, menselijke fouten, extreem agressieve computervirussen of kinderen die aan uw computerspullen zitten; dit kan allemaal gebeuren, en niet alleen bij anderen. Bescherming van waardevolle informatie. Kenmerken van BullGuard Backup. Het maken van back-upbestanden is bittere noodzaak als u wilt voorkomen dat belangrijke of waardevolle gegevens verloren gaan.

BullGuard Backup biedt hiervoor een oplossing. Niet alleen uw waardevolle informatie wordt beschermd, maar u kunt de BullGuard Online Drive ook als opslagmedium gebruiken dat vanaf elke computer met een internetverbinding toegankelijk is. De Back-upmodule beschermt het vertrouwelijke karakter van uw gegevens en de Online Drive is alleen toegankelijk met een persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord en een beveiligde verbinding tussen de computer en onze servers.

Bedreigingen voor uw gegevens:

Falende hardware (een harde schijf crasht).

Beschadigde bestanden door virussen of malware.

Falende software (bijvoorbeeld als het programma crasht terwijl u een Word-bestand bewerkt waardoor het bestand onleesbaar wordt).

Menselijke fouten (wijzigingen in een bestand opslaan zonder eerst een back-upbestand te maken).

Fouten in opslagmedia.

Diefstal van uw laptop/computer.

De belangrijkste kenmerken van Backup

ExclamationMarkDe applicatie aan serverzijde

De component aan serverzijde bestaat uit onze serverclusters die plaats bieden aan de online back-updrives en de controllers die het verkeer reguleren:

De speciaal geconstrueerde back-upservers van BullGuard zijn opgesteld in een gecontroleerde omgeving waar zij beveiligd zijn tegen natuurrampen.

Van de gegevens waarvan u een back-up maakt wordt vervolgens op onze servers nogmaals een back-up gemaakt.

Alle uploads en downloads lopen via veilige SSL-verbindingen.

De online back-updrive is wereldwijd vanaf iedere computer met een internetverbinding bereikbaar, ongeacht of BullGuard Backup is geïnstalleerd. Als gebruiker kunt u uw gegevens ophalen met behulp van internetbrowsers (bijv. Explorer of Mozilla Firefox).

De overdracht naar onze back-updrive wordt standaard gecodeerd om de gegevens die u naar onze servers stuurt maximaal te beveiligen.

ExclamationMarkDe applicatie aan client-zijde

Dankzij ondersteuning van e-mailprogramma's bij e-mailback-up kunnen gebruikers met behulp van BullGuard vanuit het e-mailprogramma rechtstreeks een back-up maken van hun e-mails. De programma's Microsoft Outlook, Outlook Express, Windows Mail (alleen Vista) en Thunderbird worden ondersteund. De Oonline Drive is bereikbaar via Windows Explorer, waarbij de gebruikers hun online back-updrives als een map in Windows Explorer kunnen openen en bestanden heen en weer kunnen slepen tussen hun computer en de back-updrive.

Door te kiezen voor 'back-up indien inactief' kunnen de geplande back-upprofielen worden uitgevoerd als de computer niet in gebruik is (tijdens de screensavermodus of tijdens langere periodes van inactiviteit). De applicatie zoekt naar de profielen die al een bepaald aantal dagen niet zijn uitgevoerd en voert eerst het profiel uit dat het langst niet is uitgevoerd. Zodra de computer weer in gebruik wordt genomen, wordt het back-upproces gestopt of gepauzeerd tot de volgende periode van inactiviteit. Andere roosteropties zijn ook beschikbaar.

Bij een overdracht van grote hoeveelheden bestanden kijkt het Back-upprogramma ook naar de wijzigingen die zijn aangebracht in de bestanden waarvan een back-up moet worden gemaakt en worden alleen de wijzigingen in die bestanden opgeslagen.

Als wordt gekozen voor een gecodeerde back-up, worden de gegevens die op onze servers worden geplaatst gecodeerd met een wachtwoordzin die alleen bij de gebruiker bekend is.

Bij de optie 'gecomprimeerde opslag' worden de gegevens op de back-upserver gearchiveerd om ruimte te besparen. De optie 'Versie back-ups' biedt de gebruiker de mogelijkheid om meerdere versies van hetzelfde bestand op de online drive op te slaan.

Gebruikers kunnen er ook voor kiezen om back-ups te maken op lokale media, zoals externe harde schijven, cd's/dvd's of externe media, zoals andere computers binnen hetzelfde netwerk.