Een back-up maken van uw gegevens

Dit is de belangrijkste functie van BullGuard Backup waarbij u back-upprofielen kunt instellen, uitvoeren of bewerken.

Naast aangepaste back-upprofielen voor bestanden of e-mails kunt u ook back-ups maken van standaardlocaties van Windows, zoals de map Mijn documenten, die foto's, films, bureaubladinhoud en opgeslagen documenten bevat.

Om een nieuw profiel te maken, klikt u op Profielen bewerken, waarna de overzichtspagina voor profielen verschijnt. Klik op Nieuwe toevoegen.

Stap 1

Once you click on the Add new button, you will be shown a welcome screen. Click Next to go to the next step.

Deze inleiding de volgende keer niet weergeven: selecteer deze optie als u dit scherm de volgende keer dat u de gids start niet wilt zien.

Stap 2

Selecteer het vakje voor elk type gegevens waarvan u een back-up wilt maken, en klik dan op Volgende.

Als u meerdere gegevenstypes selecteert, maakt Bullguard voor elk type een apart profiel. Kiest u voor Documenten, Foto's, Muziek, Video's of Bureaublad, dan zal Bullguard de bestanden zoeken in de standaardlocaties van uw besturingssysteem. Om een back-up te maken van bestanden die u op andere locaties hebt opgeslagen, moet u de optie Overige bestanden of mappen selecteren en ze handmatig toevoegen.

Bewerken: hiermee opent u een nieuw venster, waarin u de eigenschappen van het back-upprofiel kunt bewerken.

Bewerken: hiermee opent u een nieuw venster, waarin u de eigenschappen van het back-upprofiel kunt bewerken.

Toevoegen: opent een nieuw venster, waarin u bestanden en mappen kunt kiezen die u wilt opnemen in het back-upprofiel.

Filters selecteren: hiermee kunt u specifieke filters definiëren om BullGuard alleen een back-up te laten maken van het type bestanden of mappen dat u nodig hebt, en zo tijd en ruimte te besparen.

Stap 3

Tijdens de volgende stap moet u de locatie kiezen waar u de back-upbestanden wilt opslaan. De back-up kan worden opgeslagen op de Online Drive, op een cd/dvd, op de lokale computer (meestal op een externe harde schijf) of op een netwerkcomputer.

Stap 4

Alle back-upprofielen kunnen worden ingepland op een passend tijdstip om computervertragingen te voorkomen, of om ervoor te zorgen dat regelmatig een back-up wordt gemaakt van belangrijke documenten om gegevensverlies te voorkomen

Nooit, ik start het zelf – hierbij moet het profiel handmatig worden uitgevoerd om een back-up te maken van de informatie.

Als mijn computer inactief is – het profiel wordt alleen op de achtergrond uitgevoerd terwijl de computer niet wordt gebruikt. Als de computer in gebruik wordt genomen, wordt het back-upproces gepauzeerd.

Ik wil een rooster selecteren – het profiel kan zodanig ingesteld worden dat het op vaste tijdstippen automatisch uitgevoerd wordt. Hierdoor wordt van de informatie in het profiel regelmatig een back-up gemaakt.

Stap 5

Met behulp van de Geavanceerde back-upinstellingen kunnen gebruikers hun profiel verder aanpassen door speciale functies zoals codering, versienummering en back-upcompressie toe te voegen. Als u klaar bent, klikt u op Voltooien.

Het profiel verschijnt nu in de lijst met profielen die u op de overzichtspagina van Back-up kunt selecteren. U kunt het daar ook bewerken, een nieuwe naam geven, starten of verwijderen.