Uitgesloten hosts

In dit gedeelte kunt u de uitgesloten IP-adressen bekijken en de lijst bewerken door IP-adressen toe te voegen of te verwijderen.

IP-adressen kunnen handmatig (door u) of automatisch (door de firewall) uitgesloten worden na detectie van een aanval. BullGuard sluit standaard iedere aanvaller automatisch 5 minuten uit, maar deze uitsluitingsperiode kan worden gewijzigd of verwijderd.

De firewall kan IP-adressen alleen tijdelijk (3 minuten) uitsluiten, terwijl u zelf kunt kiezen tussen tijdelijke uitsluiting (5, 30 of 60 minuten) en permanente uitsluiting. Vanaf het tabblad Firewall-logboeken kunt u een IP-adres voor een bepaalde periode uitsluiten.

Om een permanente uitsluiting in te stellen, klikt u op de knop + op het tabblad Uitgesloten hosts om het venster met de uitsluitingslijst te openen. Op deze lijst kunt u meerdere IP-adressen toevoegen en de firewall maakt een uitsluitingsregel aan voor ieder adres.

Klik op de knop + om het hostadresvenster te openen. Hier vult u de IP-gegevens in van de computer die u wilt uitsluiten in de firewall.

Nadat u de IP-gegevens hebt ingevuld, klikt u op OK in het venster Hostadres om het IP-adres toe te voegen aan de uitsluitingslijst en vervolgens op OK om de uitsluitingslijst op te slaan. De firewall maakt een uitsluitingsregel aan voor elk IP-adres op de lijst.

Om de uitsluiting van een host op te heffen, selecteert u de uitsluiting die u wilt opheffen door op de knop – te klikken. Daarmee verwijdert u de uitsluitingsregel uit de firewall. Eventueel kunt u ook het IP-adres met de rechtermuisknop aanklikken en de optie 'Opheffen' kiezen.

Toevoegen: Hiermee kunt u een IP-adres toevoegen aan de uitsluitingslijst. De computer achter dat IP-adres wordt permanent uitgesloten en kan geen verbinding meer maken met uw computer.

Verwijderen: Hiermee heft u de uitsluiting van een bepaald IP-adres op.

Deze host vertrouwen: Mocht een legitieme computer onverhoopt vanwege een 'vals alarm' geblokkeerd worden door de firewall, kunt u de uitsluiting van dit IP-adres opheffen en het adres toevoegen aan de lijst met Vertrouwde hosts, zodat het IP-adres wordt uitgezonderd van toekomstige controles door het aanvalsdetectiesysteem van de firewall.

Permanent uitsluiten: Hiermee vervangt u een tijdelijke uitsluiting door een permanente uitsluiting, zodat vanaf dit IP-adres nooit meer informatie van of naar uw computer kan worden verzonden..