Nieuw profiel maken

Hier kunt u een nieuw profiel voor ouderlijk toezicht maken om uw kinderen te beschermen tegen ongepast materiaal en dubieuze websites, te bepalen hoe lang ze op internet kunnen, hun gedrag op internet in de gaten te houden en te voorkomen dat ze privégegevens prijsgeven.

Klik in het overzichtsvenster van Ouderlijk toezicht op Profiel maken. Het kan zijn dat u eerst uw wachtwoord moet invoeren, voordat u een nieuw profiel kunt maken.

Stap 1

Selecteer een Windows-gebruiker voor het ouderlijktoezichtprofiel. Wij adviseren u een aparte Windows-gebruikersaccount met beperkte rechten te gebruiken voor uw kinderen. Als u niet over een dergelijke account beschikt, klikt u op Maak een Windows-gebruikersaccount. Om alle controlefuncties te gebruiken, moet u voor het nieuwe profiel een account met beperkte rechten gebruiken; bij een computerbeheerdersaccount werken sommige beperkingen van ouderlijk toezicht niet. Klik op Volgende als u klaar bent.

Stap 2

Hier kunt u een keuze maken uit de filters en een leeftijdsgroep selecteren. Vink het vakje voor een filter aan om het te selecteren.

U kunt ook de lijsten met veilige en onveilige websites aanpassen. Om een website toe te voegen, klikt u op + en voert u de URL in. Selecteer een website en klik op - om de site te verwijderen.

Klik op Volgende als u klaar bent.

Stap 3

Hier kunt u een planning maken voor de tijden waarop uw kind gebruik mag maken van de computer of het internet. Selecteer Geplande toegang inschakelen om de planning te activeren. Selecteer of de planning bedoeld is voor de gehele computer of voor het internet.

Tijdslimiet: U kunt desgewenst ook bepalen hoelang de computer en/of de internetverbinding kan worden gebruikt binnen het tijdsbestek waarin toegang tot de computer of het internet is toegestaan. Klik op Volgende als u klaar bent.

Stap 4

Hier kunt u de programma's en toepassingen opgeven waarvan u de toegang wilt blokkeren voor uw kinderen.

Klik op de knop + om een toepassing toe te voegen. Er verschijnt een venstertje, waarin u de naam van de toepassing kunt opgeven en het bijbehorende uitvoerbare bestand kunt opzoeken. Klik op OK als u klaar bent.

Haal gewoon het vinkje weg om een toepassing uit te sluiten.

Voeg alle toepassingen toe die u wilt blokkeren en klik dan op Volgende.

Stap 5

Hier kunt u de instellingen van Privacybeheer aanpassen, door het toevoegen van bepaalde soorten vertrouwelijke gegevens die niet online mogen worden gebruikt.

Klik op + om een nieuw soort vertrouwelijke gegevens toe te voegen. U kunt het type informatie selecteren en de verboden waarde opgeven.

Als u klaar bent met het invoeren van alle informatie die u wilt blokkeren, klikt u op Voltooien .