Instellingen Algemeen

Hier kunt u de algemene instellingen van de BullGuard-toepassing aanpassen en de updates en uw BullGuard-account beheren.

Instellingen voor opstarten

Starten bij het opstarten van Windows: Laat BullGuard automatisch starten bij het opstarten van Windows. Het is heel belangrijk dat u BullGuard laat starten bij het opstarten van de computer, want malware en netwerkaanvallen wachten niet tot u zich bij Windows hebt aangemeld om uw computer aan te tasten. Als u deze optie uitschakelt, moet u de BullGuard-toepassing zelf starten via het bureaubladpictogram of vanuit de BullGuard-map die is aangemaakt onder Alle programma's in het menu Start.

Minimaliseren tijdens opstarten: Bij automatisch starten wordt de BullGuard-interface altijd geminimaliseerd naar het systeemvak en staat er een vierkant BullGuard-pictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm. Dubbelklik op het pictogram om de toepassing te maximaliseren of gebruik de rechtermuisknop voor meer opties.

Communicatievenster inschakelen: hiermee toont de toepassing een venster met informatie over uw BullGuard-abonnement, nieuwe virussen of virusuitbraken, aanbiedingen van BullGuard of nieuwe versies.

Instellingen beschermd met wachtwoord

Bescherm belangrijke instellingen met uw account-wachtwoord: hiermee kan BullGuard de toegang tot sommige onderdelen beperken door te vragen naar het wachtwoord van uw gebruikersaccount.

De instellingen voor Antivirus, Firewall en Home zijn beschermd met een wachtwoord. Voor de volgende acties is uw wachtwoord vereist:

• uitschakelen van modules
    • gebruik van het onlinestation
    • starten van de handleiding Back-up of herstel
    • afsluiten van BullGuard via het systeemvakpictogram (klikken met de rechtermuisknop en Afsluiten selecteren)

Als u een van deze onderdelen wilt openen, vraagt BullGuard om het wachtwoord. Daarna wordt gedurende een bepaalde periode niet meer om het wachtwoord gevraagd. Als deze periode is verstreken, wordt opnieuw om het wachtwoord gevraagd. Ook bij het afsluiten en opnieuw starten van BullGuard wordt de klok van het wachtwoordslot teruggezet.

Zelfbescherming

BullGuard toestaan om programmaonderdelen te beschermen tegen beëindiging: Andere gebruikers of toepassingen van derden kunnen de BullGuard-toepassing niet beëindigen. Dit is vooral een voorzorgsmaatregel tegen malware die procesbeëindiging als techniek gebruikt voor het infecteren van een computer.

Meldingsniveau

Meldingen tot een minimum beperken: Er komen geen meldingen van automatische taken of acties (zoals automatisch optreden van de antivirusbeveiliging tegen malware, of als de firewall een toepassing op de witte lijst automatisch toestemming geeft om online te gaan). Alle berichten waarop u moet reageren worden wel getoond.

Standaard algemene instellingen: Herstelt de standaardinstellingen voor de BullGuard-interface

Proxy-verbindingen: Als u een proxyserver gebruikt voor uw internetverbinding, kan uw computer onze aanmeldserver niet vinden en zal het aanmelden mislukken (het hele proces is vergelijkbaar met het stellen van een vraag aan iemand die niet over voldoende kennis beschikt om deze te beantwoorden). Als deze situatie op u van toepassing is, moet u de gegevens van uw proxyserver eerst configureren, voordat u zich kunt aanmelden of registreren.

Gebruik proxyserver: Deze optie moet worden ingeschakeld als u gebruikmaakt van een proxyserver. U kunt de gegevens van uw proxyserver dan invoeren.

Proxy-instellingen: dit is het adres van de proxyserver (een domein of IP-adres), waaruit de aanmeldservice kan afleiden wie het netwerkverkeer afhandelt.

Proxy-poort: hier geeft u het poortnummer op dat wordt gebruikt voor deze specifieke proxyserver.

Gebruiker en Wachtwoord: Sommige proxyservers zijn beveiligd en vragen om een gebruikersnaam en een wachtwoord. Deze gegevens worden zelden gebruikt, zodat u hier in de meeste gevallen niets hoeft in te vullen. Let op: bij moet u niet de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw BullGuard-account invullen.

Wat is een proxyserver?

In een computernetwerk is een proxyserver gewoon een computer die werkt als buffer tussen uw computer en andere computers. Als u een website wilt bekijken, vraagt uw computer eigenlijk aan de proxyserver om die pagina weer te geven; de proxyserver gaat op zoek naar de pagina (die op een andere computer staat), haalt hem op en geeft hem door aan uw computer. Proxyservers worden vaak gebruikt om de computers erachter anonimiteit te bieden, voor het filteren van content en netwerkverkeer, of om sneller toegang te krijgen tot bepaalde bronnen.

Bij gebruik van een proxyserver

Als u een proxyserver gebruikt, maar twijfelt over de instellingen, adviseren we u deze op te vragen bij uw systeembeheerder (de persoon of onderneming die het netwerk beheert waarop u bent aangesloten) of bij uw internetprovider.

Instellingen voor updates

Hier kunt u instellen hoe BullGuard de updatetaken uitvoert. Updates zijn van groot belang voor de veiligheid van uw computer, want er wordt dagelijks nieuwe malware gemaakt en uitgebracht. Regelmatige en betrouwbare updates van antivirusdefinities zijn onmisbaar als u verzekerd wilt zijn van een virusvrije omgeving.

BullGuard controleert standaard ten minste elke 2 uur automatisch op updates.

Automatisch controleren op updates: Indien ingeschakeld, zoekt BullGuard naar alle beschikbare updates. Als de optie is uitgeschakeld, moet u BullGuard handmatig updaten door te klikken op Controleren op updates in het Overzicht. Het uitschakelen van de updatecontrole verdient alleen aanbeveling bij een trage of beperkte internetverbinding.

Controleren op updates: De updatefrequentie kan worden ingesteld tussen 1 en 24 uur. Een up-to-date beveiligingsprogramma is een voorwaarde voor een virusvrije computer. Standaard vindt de updatecontrole om de 2 uur plaats.

Meldingsniveau: Hier kunt u kiezen hoe BullGuard de uitvoering van updates meldt:

• Volledig op de achtergrond: er verschijnt geen bericht als BullGuard een update uitvoert.
  • Een melding weergeven op de 8 uur: a pop-up message will appear every 8 hours.
  • Een melding weergeven voor elke update: BullGuard geeft bij elke update een bericht weer als deze is uitgevoerd.

Waarschuwen als er updates zijn: BullGuard brengt u op de hoogte als de updates ouder zijn dan een bepaald aantal dagen. Deze periode varieert van 2 tot 14 dagen. Dit is een extra beveiliging om een periodieke update van BullGuard af te dwingen en moet niet worden uitgeschakeld.

Account

Alle accounts zijn opgeslagen in onze database. BullGuard maakt verbinding met deze database om uw abonnementsgegevens te lezen.

Via het tabblad Account onder Algemeen is directe interactie mogelijk met uw BullGuard-abonnement en kunt u de aangemelde gebruiker wijzigen, uw abonnement verlengen en upgraden of de abonnementsperiode verlengen door licentiesleutels toe te voegen.

De gebruikersnaam voor uw BullGuard-abonnement is het e-mailadres dat wordt getoond in Gebruiker wijzigen. Als u de optie Gebruiker wijzigen hebt gebruikt, moet u, nadat u zich weer hebt aangemeld, op Opslaan klikken om de wijzigingen door te voeren.

Gebruiker wijzigen

U kunt zien welke gebruiker is aangemeld onder Gebruiker wijzigen. Als u klikt op de knop Gebruiker wijzigen, verschijnt het venster Aanmelden en kunt u zich opnieuw aanmelden met uw accountgegevens of met een nieuwe BullGuard-account. Als u het wachtwoord wijzigt of opnieuw instelt, moet u zich opnieuw aanmelden met de nieuwe accountgegevens.

Accountopties: hier kunt u kiezen of u wilt dat BullGuard automatisch inlogt bij de volgende start met de verstrekte accountgegevens (optie Automatisch inloggen) en indien nodig de gegevens instellen van uw proxyserver (optie Proxy-instellingen).

Met de optie Privacybeleid bekijken kunt u ons beleid voor het verzamelen en verwerken van privégegevens lezen. U zult zien dat BullGuard voldoet aan de geldende wetten en verdragen betreffende het beheer van persoonlijke gegevens.

Aanmelden: als u na het invoeren van de gebruikersnaam en het wachtwoord voor uw account op Aanmelden klikt, maakt BullGuard verbinding met onze database, controleert uw gegevens en meldt u aan bij de toepassing.

Vernieuwen en upgraden

Met deze optie kunt u een verlopen abonnement verlengen of een lopend abonnement opwaarderen. Beide knoppen brengen u naar de pagina van de BullGuard Webshop.

Abonnement kopen: opent de BullGuard-webshop in een browservenster, zodat u uw abonnement op BullGuard kunt verlengen.

Upgrade: opent de BullGuard-webshop, zodat u uw abonnement kunt uitbreiden met extra opslagruimte voor uw onlinestation of met meer computers waarop u BullGuard kunt installeren.

Status controleren: BullGuard maakt verbinding met onze gebruikersaccountserver en haalt de meest recente gegevens voor uw account op. Als u uw abonnement net hebt verlengd, kunt u met een klik op Status controleren de accountgegevens in de BullGuard-toepassing vernieuwen.

Online account: als u op Naar account gaan klikt, komt u op de online accountpagina van BullGuard terecht en kunt u uw abonnementen beheren, uw gebruikersnaam wijzigen of het onlinestation openen in een browser.

Licentie: Als u een nieuwe licentiesleutel hebt gekocht, kunt u deze in het veld Licentie invoeren en dan op Licentiesleutel indienen klikken. BullGuard maakt verbinding met de gebruikersaccountserver en voegt de extra abonnementsperiode toe aan uw account. Ook het aantal resterende dagen van uw abonnement wordt automatisch vernieuwd.