PC Tune Up

Hier kunt u de Tune Up-functies configureren door:

• de onderdelen van de systeemscan te selecteren

• een planning te maken om uw computer regelmatig te scannen

Schijfruimte: hiermee kunt u BullGuard laten scannen op bestanden die kostbare schijfruimte in beslag nemen.

Tijdelijke internetbestanden: Indien ingeschakeld, controleert BullGuard hoeveel ruimte tijdelijke internetbestanden in beslag nemen op uw computer. De locatie van deze map wordt bepaald door Windows-instellingen.

Tijdelijke Windows-bestanden: Indien ingeschakeld, controleert BullGuard hoeveel ruimte tijdelijke Windows-bestanden in beslag nemen op uw computer. De locatie van deze map wordt eveneens bepaald door Windows-instellingen.

Slaapstand uitchakelen: als u de sluimerstand optie niet gebruikt, dan kunt u die inactief maken om enkele GB op de C: drive van de harde schijf vrij te maken. Die kan daarna op de volgende manier opnieuw geactiveerd worden:

-    ga naar Start > Alle Programma’s > Bureau accessoires

-    klik met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt en kies “Als administrator uitvoeren

-    Toets “powercfg-h” in en druk op Enter.

Back-upbestanden van Windows Service Pack verwijderen: bij de installatie van een nieuwere Service Pack zal Windows automatisch een back-up maken van de bestanden die door de nieuwe Service Pack vervangen zullen worden – dit stelt de gebruiker in staat om, indien nodig, na de installatie terug te keren naar de oude Service Pack. Bij het verdwijderen van de back-up bestanden wordt er ruimte vrijgemaakt, maar er zal ook geen mogelijkheid meer bestaan om terug te keren naar de oude Service Pack.

Register: hier kunt u de onderdelen selecteren die BullGuard moet scannen om het Windows-register te optimaliseren.

Opstarttoepassingen: hiermee kunt u BullGuard de toepassingen laten controleren die worden uitgevoerd bij het opstarten van Windows.

Optionele diensten: stelt u in staat om enkele optionele diensten van Windows uit te schakelen – dit zou ervoor moeten zorgen dat uw computer sneller opstart en loopt. Bepaalde applicaties of functies van Windows kunnen toch vereisen dat deze diensten ingeschakeld zijn – schakel ze dus uit alleen als u weet dat ze niet nodig zijn.