Nieuw profiel maken

Hier kunt u een nieuw profiel voor ouderlijk toezicht maken om uw kinderen te beschermen tegen ongepast materiaal en dubieuze websites, te bepalen hoe lang ze op internet kunnen, hun gedrag op internet in de gaten te houden en te voorkomen dat ze privégegevens prijsgeven.

In het hoofdscherm van BullGuard klik op de Profiel toevoegen knop van het Ouderlijk toezicht onderdeel. Het is mogelijk dat u verzocht wordt uw wachtwoord in te voeren, voordat u een nieuw profiel kunt maken.

Gebruikers tabblad

In het Gebruikers tabblad, selecteer een Windows gebruiker voor het Ouderlijk toezicht profiel door die aan te vinken. Wij adviseren u een aparte Windows-gebruikersaccount met beperkte rechten te gebruiken voor uw kinderen. Als u niet over een dergelijke account beschikt, klikt u op Maak een Windows-gebruikersaccount. Om alle controlefuncties te gebruiken, moet u voor het nieuwe profiel een account met beperkte rechten gebruiken; bij een computerbeheerdersaccount werken sommige beperkingen van ouderlijk toezicht niet. Klik op het Filters tabblad als u klaar bent.

Filters tabblad

Hier kunt u een keuze maken uit de filters en een leeftijdsgroep selecteren. Vink het vakje voor een filter aan om het te selecteren.

U kunt ook de lijsten met veilige en onveilige websites aanpassen. Om een website toe te voegen, scroll naar de ondekant van het scherm, klik op Veilige/Onveilige websites, daarna op de + knop en voer de URL in. Selecteer een website en klik op - om de site te verwijderen.

Selecteer het Toegang tabblad als u klaar bent.

Toegang tabblad

Hier kunt u een planning maken voor de tijden waarop uw kind gebruik mag maken van de computer of het internet. Selecteer Geplande toegang inschakelen om de planning te activeren. Selecteer of de planning bedoeld is voor de gehele computer of voor het internet.

Tijdslimiet: U kunt desgewenst ook bepalen hoelang de computer en/of de internetverbinding kan worden gebruikt binnen het tijdsbestek waarin toegang tot de computer of het internet is toegestaan.Selecteer het Toepassingen tabblad als u klaar bent.

Toepassingen tabblad

Hier kunt u de programma's en toepassingen opgeven waarvan u de toegang wilt blokkeren voor uw kinderen. In het eerste onderdeel Chat blokkeren kunt u chat toepassingen blokkeren. Scroll naar beneden in de toepassing pagina tot het onderdeel Toepassingen blokkeren, waar u andere typen toepassingen kunt blokkeren.

Klik op de knop + om een toepassing toe te voegen. Er verschijnt een venstertje, waarin u de naam van de toepassing kunt opgeven en het bijbehorende uitvoerbare bestand kunt opzoeken. Klik op OK als u klaar bent.

Haal gewoon het vinkje weg om een toepassing uit te sluiten.

Voeg alle toepassingen toe die u wilt blokkeren en selecteer dan het Privacy tabblad.

Privacy tabblad

Hier kunt u de instellingen van Privacybeheer aanpassen, door het toevoegen van bepaalde soorten vertrouwelijke gegevens die niet online mogen worden gebruikt.

Klik op + om een nieuw soort vertrouwelijke gegevens toe te voegen. U kunt het type informatie selecteren en de verboden waarde opgeven.

Als u klaar bent met het invoeren van alle informatie die u wilt blokkeren, voer de naam van het profiel in en klik op Toevoegen.