Overzicht Kwetsbaarhedenscanner

In het hoofdscherm van de kwetsbaarhedenscanner vindt u de belangrijkste functies van de scanner.

Scanner starten: Als u op deze knop klikt, worden alle geïnstalleerde applicaties en het Windows besturingssysteem aan een inspectie onderworpen om veiligheidskwesties aan het licht te brengen.

Plan scan voor: geeft aan wanneer de volgende kwetsbaarhedenscan plaatsvindt.

Resultaten weergeven: toont een lijst met beschikbare updates en patches voor de problemen die bij een vorige scanactiviteit aan het licht zijn gekomen.

Instellingen: opent een nieuw gedeelte, waar u de kwetsbaarhedenscanner aan- en uit kunt zetten en een planning voor scans kunt maken.

Genegeerde items weergeven: opent een nieuw onderdeel waar u alle genegeerde kwetsbaarheden kunt bekijken en die zelfs niet meer negeren.

Inleiding Kwetsbaarhedenscanner

Door het besturingssysteem en andere programma's regelmatig bij te werken, voorkomt u dat derden toegang krijgen tot uw computer en uw gegevens via gaten in de beveiliging van Windows en andere applicaties.

Het is echter een saai en tijdrovend karwei om ervoor te zorgen dat alle applicaties up-to-date zijn, dus daarom is het goed dat de BullGuard Kwetsbaarhedenscanner module er is. Dit is beoordelingstool voor applicaties die zowel Windows als andere geïnstalleerde applicaties en add-ons controleert op mogelijke kwetsbaarheden. Hij stelt ook een lijst op met alle beschikbare updates en patches om veiligheidsproblemen op te lossen die tijdens het scannen zijn ontdekt.scan.

Waarom hebt u een kwetsbaarhedenscanner nodig?

De veiligheid wordt op allerlei manieren bedreigd, en er worden verschillende methodes toegepast, van virusaanvallen tot identiteitsdiefstal. Deze methodes zijn met name succesvol als ze gericht worden op mensen met ernstig verouderde software en besturingssystemen op hun computer. Hoewel het niet vaak voorkomt, zijn deze aanvallen vaak bijzonder destructief, met als resultaat:

• Windows and installed applications start malfunctioning and the entire system stability is threatened.

• Gebruikers met verouderde software zijn een gevaar voor alle netwerken waarvan ze deel uitmaken, omdat infecties die afkomstig zijn van hun computer zich via het netwerk kunnen verspreiden.

• Ernstige malware-infecties kunnen belangrijke privégegevens stelen (inloggegevens, e-mail adresmalware infections may steal important private information (login credentials, contactpersonenlijst).

• Aanvallers krijgen toegang tot computers en kunnen lopende activiteiten verstoren (in sommige gevallen hebben aanvallers wachtwoorden ingesteld voor documenten van gebruikers).

Door Windows en andere geïnstalleerde programma's bijgewerkt te houden, kunt u dit soort risico's aanzienlijk terugdringen en de totale veiligheid van het systeem verhogen.