Kwetsbaarhedenscan starten

Stap 1

Klik op de knop Dashboard en dan op Kwetsbaarheden om een scan te starten. U gaat naar het onderdeel Kwetsbaarhedenscanner, waar u kunt beginnen met het scannen van uw computer.

Stap 2

Klik op de knop Scanner starten. De kwetsbaarhedenscanner controleert zowel Windows als alle andere geïnstalleerde applicaties op de computer. De duur van de scan is afhankelijk van het besturingssysteem en het aantal geïnstalleerde programma's. Onderbreek BullGuard niet tijdens het scannen.

Stap 3

Als de scan is voltooid, toont het resultaatvenster een gedetailleerde lijst met beschikbare updates en patches voor de tijdens het scannen ontdekte problemen.

Het resultaatvenster toont de details betreffende de applicaties die zijn aangemerkt als kwetsbaar of verouderd. Het kan bijvoorbeeld gaan om gaten in de beveiliging of defecte applicatiebronnen die leiden tot instabiliteit van zowel het programma als het besturingssysteem.

Update downloaden: Directe link naar de update die is vereist om de ontdekte problemen op te lossen. Hierdoor wordt de standaard browser geopend en kunt u de benodigde patch downloaden.

Kwetsbaarheid: Somt de problemen op die zijn ontdekt in verband met de applicatie.

Ernst: Geeft het veiligheidsrisico van de problemen aan, variërend van Hoog tot Laag. Het verdient aanbeveling de patches voor problemen met een Hoog risico zo snel mogelijk toe te passen.

Pad: Toont de applicatiebestanden die een risico vormen voor de computer.

Stap 4

In het statusvenster van de kwetsbaarhedenscanner kunt u alle problemen bekijken die tijdens de laatste scan door BullGuard zijn ontdekt. Hier kunt u ook de benodigde updates of patches ophalen door op Download-links te klikken.

Als u sommige kwetsbaarheden beslist te negeren en daar op een ander moment terug te komen, dan kunt u hun status terugkeren door de knop “Geselecteerde niet meer negeren” van de Genegeerde tabblad te gebruiken.