Scan profiles - Create Antivirus profile

U kunt een aangepast scanprofiel gebruiken om bestanden op specifieke locaties te controleren, zonder een beroep te doen op tijdverslindende opties als een volledige computerscan. De aangepaste profielen worden meestal gebruikt om veelgebruikte locaties op de computer te scannen, zoals gedeelde mappen waarvan de inhoud kan worden gewijzigd door netwerkgebruikers.

Stap 1

Voor het maken van een aangepaste scan klik op de "..."knop van het Antivirus onderdeel van het Hoofdvenster. Klik op Antivirus, daarna op de knop Geavanceerd die zich rechts boven op het venster bevindt. Klik op Profielen beheren.

Stap 2

Wat - Selecteer de schijven of mappen die u wilt scannen.

U kunt de schijven selecteren die u wilt scannen en bepaalde mappen aan het scanprofiel toevoegen.

Klik op + om een venster te openen waarmee u kunt zoeken naar de mappen die u aan het profiel wilt toevoegen. U kunt mappen uit de lijst verwijderen door ze te selecteren en op te klikken.

Scan inhoud van archieven -hiermee kan het antivirusprogramma de inhoud van alle archieven op de doellocatie openen en scannen.

Geavanceerde opties - hiermee kunt u BullGuard bepaalde bestandstypes en programma's laten scannen.

Ingepakte programma's openen: Hiermee scant u ingepakte bestanden zoals installatiebestanden voor programma's (.msi-pakketten of .exe installatiepakketten)

Schakel heuristische detectie in: Een belangrijke optie die de detectie mogelijk maakt van nieuwe virussen of nieuwe stammen van oudere virussen, waarvoor nog geen definities bestaan. Dit gebeurt door het analyseren van het gedrag en patronen in de code.

Ingepakte bestanden detecteren: Hiermee kan BullGuard ingepakte bestanden en hun inhoud scannen op bedreigingen.

E-mails openen: Hiermee kan het antivirusprogramma e-mailarchieven openen en de inhoud ervan scannen. Als u zeker weet dat uw e-mailarchief schoon is, kunt u het vinkje bij deze optie weghalen om tijd te besparen.

Aantal scanthreads: biedt u de mogelijkheid het niveau van multitasking dat uw scanmachine gebruikt te bepalen.

Stap 3

Hoe - Bestandstypes selecteren

U kunt de bestandstypes die worden gescand verder aanpassen door extensies aan het profiel toe te voegen of te verwijderen.

Scan alle bestanden: Een optie waarmee alle bestandstypes op de computer worden gescand. Wij raden u aan deze optie te kiezen op het moment dat u de computer niet gebruikt, want het scannen van alle bestanden kan de prestaties verlagen, vooral als u beschikt over grote bestanden (zoals archieven of e-maildatabases).

Alleen programmabestanden scannen: Een tijdsbesparend alternatief waarmee vooral uitvoerbare bestanden (bestanden die kunnen worden gestart) worden gescand, omdat infecties meestal ontstaan bij het openen van een geïnfecteerd uitvoerbaar bestand. Door ook scannen bij toegang (On Access) ingeschakeld te houden verlaagt u het risico op infecties aanzienlijk.

Profielen die gebruik maken van deze optie zijn aan te bevelen voor mappen/schijven/computers die veelvuldig door meerdere gebruikers binnen een lokaal netwerk worden gedeeld (zoals openbare computers of computers in een internetcafé bijvoorbeeld). Daardoor weet u zeker dat deze mappen geen kwaadaardige bedreigingen bevatten, terwijl de toegankelijkheid van de locaties voor andere netwerkgebruikers niet in het gevaar komt.

Hoewel deze opties goed van pas komen als u weinig tijd hebt, bent u alleen verzekerd van een virusvrije omgeving wanneer u regelmatig een volledige scan uitvoert.

Aangepaste bestandsextensies: Hiermee kunt u de gescande bestandtypes aanpassen en zelf lijsten beheren van bestandstypes die u wel of niet wilt laten scannen. Net als met de voorgaande optie kunt u er tijd mee besparen, maar het is geen alternatief voor het regelmatig uitvoeren van een volledige scan.

Voor alle 3 de opties kunt u de lijst met wel of niet te scannen bestanden bewerken, en aangeven welke bestandstypes deel uit moeten maken ( knop Bestandstypes…) of uitgesloten moeten worden van de scan (knop Uitsluiten… ).

Prioriteit van uitvoering: Lage middelen modus. U kunt dit vakje aanvinken om zo weining middelen van uw computer mogelijk te gebruiken tijdens het scannen met BullGuard.

Opgeven welke bestandstypes u wilt scannen

Bestandstypes uitsluiten van een scanprofiel

Stap 4

Wanneer - Scaninterval

De configuratie van het scanprofiel wordt afgesloten met het instellen van de scaninterval. U kunt kiezen hoe vaak het profiel automatisch uitgevoerd moet worden.

U kunt de scaninterval (dagelijks, wekelijks, maandelijks) kiezen en aangeven vanaf welke datum het rooster in werking treedt.

Klik op de knop "Voltooien" om terug te keren naar de openingspagina voor Profielen.

Stap 5

Typ een naam voor het profiel dat u ingesteld heeft in het vakje aan de linkerkant en klik op de knop Toevoegen om het maken van het profiel te voltooien.