Instellingen back-upfilter

Verfijnen van de back-upprofielen

Met het back-upfilter kunt u back-upprofielen verfijnen en verder aanpassen door het zoekgebied uit te breiden en alleen bepaalde bestanden en mappen in de back-up op te nemen. Zo kunt u ruimte besparen op uw onlinestation door slechts een back-up te maken van een beperkt aantal bestanden.

Gebruik maken van filterinstellingen

Het venster Filter is alleen toegankelijk tijdens het aanmaken of bewerken van een back-upprofiel. Deze optie wordt geboden op het moment dat de inhoud van het back-upprofiel moet worden geselecteerd. U vindt de optie aan de onderkant van het venster waarmee u de bestanden voor de back-up selecteert (de optie Bewerken van het tabblad Wat).

Onder de lijst met de inhoud van het profiel staat de knop Filters selecteren, waarmee u bepaalde bestanden en mappen kunt uitsluiten bij het maken van een back-up. Dit filter is bedoeld om alleen een back-up te maken van het type bestanden of mappen dat u nodig hebt, zodat de back-up niet te veel tijd of ruimte in beslag neemt.

Bestandskenmerken is een filter waarmee u kunt bepalen van welke bestanden een back-up wordt gemaakt aan de hand van de grootte of de aanmaak-/wijzigingsdatum.

Groter dan: met deze optie worden bestanden uitgesloten die groter zijn dan de aangegeven grootte.

Kleiner dan: met deze optie worden bestanden uitgesloten die kleiner zijn dan de aangegeven grootte.

Ongewijzigd gedurende de laatste: Met deze optie worden bestanden uitgesloten die gedurende de aangegeven periode niet zijn gewijzigd.

Ongewijzigd sinds: met deze optie worden bestanden uitgesloten die niet zijn gewijzigd gedurende de aangegeven periode.

Het filter Namen wordt gebruikt om bestanden of mappen met bepaalde namen uit te sluiten van back-up (bijv. BullGuard geen back-up laten maken van mappen genaamd Zondagmiddag of Bron omdat deze grote bestanden bevatten en veel ruimte in beslag nemen op de online drive), Om een nieuwe naam toe te voegen klikt u op de knop + en u gebruikt de knop – om ze weer te verwijderen.

Met het filter Bestandstypes kunt u bepaalde bestanden uitsluiten van de back-up, of alleen een back-up maken van bepaalde bestandstypes en alle overige bestanden overslaan. U kunt het filter Geen van deze typen of Alleen deze typen gebruiken, maar niet beide tegelijk.