Een back-up maken van uw gegevens

Dit is de belangrijkste functie van BullGuard Backup waarbij u back-upprofielen kunt instellen, uitvoeren of bewerken.

Naast aangepaste back-upprofielen voor bestanden of e-mails kunt u ook back-ups maken van standaardlocaties van Windows, zoals de map Mijn documenten, die foto's, films, bureaubladinhoud en opgeslagen documenten bevat.

Om uw backup profielen op te stellen moet u de optie Profielen Beheren van de Backup vervolgkeuzelijst selecteren. Daarna klik op de knop Profielen beheren waardoor u op de profielen overzichtpagina terechtkomt. Als er al een profiel aangemaakt is, dan kunt u het via de lijst op de linkerkant selecteren en zijn instellingen aanpassen via de rechterkant van het venster. Indien u al een aangemaakt profiel heeft kunt u het via de lijst in de linkerkant selecteren en u kunt de instellingen ervan op de rechterkant van het venster aanpassen.

Stap 1

Zodra u op de knop Profiel toevoegen klikt zal er een vak weergegeven worden waar u de naam van het nieuwe profiel kunt intypen. Klik op Toevoegen om het profiel aan te maken.

Deze inleiding de volgende keer niet weergeven: selecteer deze optie als u dit scherm de volgende keer dat u de gids start niet wilt zien.

Stap 2

Selecteer het type gegevens waarvan u een back-up wilt maken door elk vakje in de rechterlkant van het Wat tabblad aan te vinken.

Als u meerdere gegevenstypes selecteert, maakt BullGuard voor elk type een apart profiel. Kiest u voor Documenten, Foto's, Muziek, Video's of Bureaublad, dan zal Bullguard de bestanden zoeken in de standaardlocaties van uw besturingssysteem. Om een back-up te maken van bestanden die u op andere locaties hebt opgeslagen, moet u de optie Overige bestanden of mappen selecteren en ze handmatig toevoegen door op de Bewerken knop naast de optie te klikken.

Bewerken: hiermee opent u een nieuw venster, waarin u de eigenschappen van het back-upprofiel kunt bewerken.

Bewerken: hiermee opent u een nieuw venster, waarin u de eigenschappen van het back-upprofiel kunt bewerken.

Toevoegen: opent een nieuw venster, waarin u bestanden en mappen kunt kiezen die u wilt opnemen in het back-upprofiel.

Filters selecteren: hiermee kunt u specifieke filters definiëren om BullGuard alleen een back-up te laten maken van het type bestanden of mappen dat u nodig hebt, en zo tijd en ruimte te besparen.

Stap 3

Bij de volgende stap moet u de locatie kiezen waar u de back-upbestanden wilt opslaan via het Waar tabblad. De back-up kan worden opgeslagen op de Onlinestation, op een cd/dvd, op de lokale computer (meestal op een externe harde schijf) of op een netwerkcomputer.

Stap 4

Alle back-upprofielen kunnen worden ingepland op een passend tijdstip om computervertragingen te voorkomen, of om ervoor te zorgen dat regelmatig een back-up wordt gemaakt van belangrijke documenten om gegevensverlies te voorkomen. U kunt dit via het tabblad Wanneer doen.

Nooit, ik start het zelf – hierbij moet het profiel handmatig worden uitgevoerd om een back-up te maken van de informatie.

Als mijn computer niet actief is – het profiel wordt alleen op de achtergrond uitgevoerd terwijl de computer niet wordt gebruikt. Als de computer in gebruik wordt genomen, wordt het back-upproces gepauzeerd.

Planning selecteren – het profiel kan zodanig ingesteld worden dat het op vaste tijdstippen automatisch uitgevoerd wordt. Hierdoor wordt van de informatie in het profiel regelmatig een back-up gemaakt.

Bij wijziging van bestanden (continue back-up) – u kunt deze keuze aanvinken als u wilt dat BullGuard voortdurend een back-up maakt van de bestanden die u vaak aanpast en waartoe u toegang permanent nodig hebt.

Stap 5

Met behulp van de Geavanceerde back-upinstellingen (het tabblad Hoe) kunnen gebruikers hun profiel verder aanpassen door speciale functies zoals codering, versienummering en back-upcompressie toe te voegen. Als u klaar bent, klikt u op Voltooien.

Het profiel verschijnt nu in de lijst met profielen, toegankelijk via de overzichtpagina van Backup > Profielen bewerken.