Een back-up maken van uw e-mails

Stapsgewijze handleiding voor het maken van een back-up van e-mail.

De backup-handleiding voor e-mails lijkt op de handleiding voor bestandsback-up en bestaat uit dezelfde stappen. Het enige verschil is dat het filter voor bestanden en mappen niet beschikbaar is, en dat u zelf de e-mailclient moet kiezen waarvoor u een back-up van de e-mails wilt maken.

Om uw back-up profielen op te stellen moet u de optie Instellingen selecteren via de menuknop (...) van het Back-up onderdeel. Vervolgens selecteer Geavanceerd in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op de knop Profielen Beheren. Er zijn 2 manieren waarop u uw geback-upte data kunt beheren. Indien u al een aangemaakt profiel heeft, selecteert u het gewoon en u zult in staat zijn het te bewerken via de rechterkant van het venster.

Stap 1

Zodra u op de knop Nieuw profiel klikt zult u gevragd worden een naam voor het profiel in te typen. Typ een naam in en klik op Toevoegen.

Stap 2

Op de rechterkant van het venster, in het tabblad Wat, kies het gewenste e-mailprogramma. BullGuard Backup biedt ondersteuning voor Microsoft Outlook, Outlook Express (alleen voor Windows XP), Windows Mail (alleen voor Windows Vista), Windows Live Mail en Mozilla Thunderbird.

Klik op de knop Bewerken naast het gestecteerde e-mailprogramma. Als meerdere gebruikers toegang hebben tot het e-mailprogramma van hetzelfde Windows-account, kan het zijn dat u uw eigen e-mailidentiteit moet selecteren waarvan u een back-up wilt maken.

Please choose the e-mail folders you would like BullGuard to back up from your computer.

Stap 3

Tijdens de volgende stap moet u de locatie kiezen waar u de back-upbestanden wilt opslaan. De back-up kan worden opgeslagen op het Onlinestation of op de lokale computer (meestal op een externe harde schijf of op een CD/DVD). U kunt de locatie via het tabblad Waar selecteren.

Stap 4

Alle back-upprofielen kunnen worden ingepland op een passend tijdstip om computervertragingen te voorkomen, of om ervoor te zorgen dat regelmatig een back-up wordt gemaakt van belangrijke documenten ter voorkoming van gegevensverlies. U kunt een profiel inplannen via het tabblad Wanneer.

Nooit, ik start het zelf: u moet dit profiel handmatig starten om een back-up van de gegevens te maken.

Bij wijziging van bedstanden (continue back-up): u kunt deze keuze aanvinken als u wilt dat uw back-up altijd geüpdatet is. Telkens als u een e-mail ontvangt in een van de submappen die u voor back-up geselecteerd heeft zal het profiel uitgevoerd worden.

Planning selecteren: U kunt het profiel automatisch laten starten na een vooraf ingesteld tijdsinterval. Hierdoor wordt van de informatie in het profiel regelmatig een back-up gemaakt.

Stap 5

Met behulp van de Geavanceerde back-upinstellingen kunnen gebruikers hun profiel verder aanpassen door speciale functies zoals codering, versienummering en back-upcompressie toe te voegen. Deze instellingen kunnen via het tabblad Hoe geconfigureerd worden. Als u klaar bent, klikt u op Toevoegen.

Het profiel verschijnt nu in de lijst met profielen die u op de overzichtspagina van Back-up kunt selecteren. U kunt het daar ook bewerken, een nieuwe naam gevenstarten of verwijderen.