Netwerkactiviteit

Op het tabblad Netwerkactiviteit vindt u een overzicht van de momenteel door BullGuard bewaakte toepassingen en de ermee geassocieerde netwerkverbindingen.

Het is handig om te controleren welke applicaties gebruik maken van uw internetverbinding. U kunt ook zien hoeveel verbindingen en protocollen een bepaalde applicatie gebruikt.

Om het onderdeel Netwerkactiviteit te vinden open BullGuard, klik op de ... knop van het onderdeel Firewall en selecteer de optie Netwerkactiviteit.

U kunt de geassocieerde verbindingen van een programma bekijken door met de rechtermuisknop op de applicatie te klikken en de optie 'Uitvouwen' te kiezen (dit is van invloed op alle applicaties in het informatievenster).

Naam toepassing: Toont de naam van de applicatie, niet de naam van het uitvoerbare bestand dat u hebt toegevoegd aan de firewall.

Lokaal Adres: Het IP-adres van de computer waarop de applicatie is geïnstalleerd.

Lokale Host: De firewall kan IP-adressen met namen verbinden (indien mogelijk) en daardoor de naam van de computer tonen die is geassocieerd met het lokale IP-adres.

Extern Adres: De doelcomputer (het IP-adres) voor de betreffende applicatie/verbinding.

Externe Host: Toont de naam van de computer (indien mogelijk) van het geassocieerde externe IP-adres.

Bytes Verzonden/Ontvangen: De hoeveelheid gegevens die is verzonden en ontvangen door een bepaalde applicatie of verbinding.

Aanmaak-/Verlopen tijd: geeft aan wanneer de verbinding tot stand is gekomen en hoelang deze heeft geduurd.

(PID) Volledig pad – PID (process identification number): Het unieke nummer dat het besturingsssyteem toekent aan een actief proces. Op het tabblad 'Activiteit' kunt u het volledige pad bekijken van het uitvoerbare bestand van de applicaties die worden gecontroleerd.

Niet-gekoppelde verbindingen (tabblad Activiteit): Bestaat vooral uit verbindingen die zijn verbroken zonder te wachten op een antwoord van de externe host (webbrowsers verbreken bijvoorbeeld de verbinding met een externe host zonder op een antwoord te wachten). Dit zijn niet-functionele verbindingen die in het cachegeheugen van de firewall of de browser worden opgeslagen en die geen veiligheidsrisico vormen.