E-mailapplicaties configureren

Ingebouwde ondersteuning voor Outlook, Windows mail, Mozilla Thunderbird en IncrediMail

BullGuard heeft ingebouwde ondersteuning voor Microsoft Outlook, Outlook Express (alleen Windows XP), Windows Mail (alleen Windows Vista), Mozilla Thunderbird en IncrediMail en met de gebruiksvriendelijke Trainingshandleiding kunt u op eenvoudige wijze de efficiëntie van het spamfilter aanzienlijk verbeteren. U kunt de handleiding starten vanuit de e-mailclient of vanuit de BullGuard-toepassing.

Let op: als u een e-mailadres op internet gebruikt (bijv. gmail of hotmail) hebt u geen spambeveiliging nodig, omdat hierin reeds wordt voorzien door de e-mailprovider.

Hoewel u het spamfilter rechtstreeks vanuit de geïnstalleerde applicatie kunt aanpassen, is het van groot belang dat u de trainings handleiding doorloopt voor het betreffende e-mailprogramma. Dit is erg belangrijk omdat u hiermee het spamfilter verfijnt, waardoor de nauwkeurigheid waarmee spammails en legitieme e-mails worden herkend groter wordt.

De handleiding hoort automatisch te starten als u uw e-mailprogramma voor het eerst opent nadat u het BullGuard-spamfilter hebt geïnstalleerd. U kunt de handleiding ook handmatig uitvoeren door op de knop Handleiding te klikken in de werkbalk van Spamfilter. Deze werkbalk is toegevoegd aan die van uw e-mailprogramma.

De handleiding uitvoeren

Stap 1

Door de handleiding uit te voeren vanuit de BullGuard-applicatie kunt u het spamfilter snel instellen voor uw favoriete e-mailprogramma.

Om de Handleiding op te starten klik in Spamfilter > Geavanceerde instellingen > onderdeel E-mailclients op de knop Trainen die tot het gewenste e-mailprogramma hoort. Anders kunt u uw e-mailprogramma openen en op de optie Wizard van de Spamfilter werkbalk klikken.

Opmerking: De Spamfilter kan geconfigureerd worden om e-mails van meerdere e-mailprogramma’s te filteren. U moet de Spamfilter wizard uitvoeren voor alle e-mailprogramma’s die u wilt gebruiken.

Stap 2

BullGuard zal de adressen in de aangegeven mappen lezen. U moet alleen mappen zonder spam aanwijzen. U kunt meerdere mappen selecteren. Zorg ervoor dat de geselecteerde mappen geen spammails bevatten, omdat dit de spamfiltertraining negatief kan beïnvloeden en tot een lagere detectiegraad van spammails kan leiden.

Stap 3

Tijdens de volgende stap selecteert u mappen met uitsluitend SPAM e-mails. U kunt meerdere mappen selecteren. Zorg ervoor dat de geselecteerde mappen geen legitieme e-mails bevatten, omdat dit het aantal 'valse alarmen' kan verhogen.

Zodra u op Finish klikt zal BullGuard de inhoud van de mappen die u zowel voor spam als voor geen-spam e-mails geselecteerd heeft analyseren en de witte/zwarte lijst invullen.

Opmerking: Bij verstek zal BullGuard de e-mailadressen die u gedeblokkeerd heeft via de knop Dit is geen Spam in de BullGuard werkbalk aan uw lijst met veilige contacten toevoegen.

Uiteindelijk, indien u de map waar uw Spam e-mails verplaatst worden wilt veranderen, dan open de Spamfilter Instellingen > Geavanceerd > E-mailclients en klik op Map spam select. Selecteer de gewenste map en klik op Finish.