Instellingen Spamfilter

Hier vindt u de algemene instellingen die gelden voor alle e-mailclients op uw computer. Voor webgebaseerde e-mailadressen (zoals gmail of hotmail) hebt u de bescherming tegen spamberichten niet nodig, omdat de e-mailaanbieder daar al in voorziet. Om dit onderdeel te bereiken klik op de (...) knop van het Spamfilter onderdeel en selecteer Instellingen.

Voor de Spamfilter functie zijn er twee niveaus voor de instellingen: Basis en Geavanceerd.

Via het Basisniveau kunt u de Spamfilter functie in- of uitschakelen.

Het Geavanceerde niveau geeft meerdere opties weer, waardoor u de Spamfilter volledig kunt configureren.

Adressen waar ik iets naar toestuur automatisch op witte lijst plaatsen: Als deze optie is ingeschakeld, plaatst het spamfilter alle adressen waar u iets naar toe stuurt op de witte lijst. Adressen op de witte lijst komen altijd in uw Postvak In, en nooit in uw spammap.

Automatisch CC’s van vertrouwde afzenders op witte lijst plaatsen: Met deze optie worden alle e-mailadressen in het CC-veld van e-mails van vertrouwde afzenders op de witte lijst geplaatst. Adressen op de witte lijst komen altijd in uw Postvak In, en nooit in uw spammap.

Voettekst toevoegen aan verzonden e-mails: Plaatst een voettekst in alle e-mails die u verstuurt om te bevestigen dat de e-mail is gecontroleerd door het spamfilter van BullGuard.

Uw contacten configureren: dit onderdeel laat u zien hoeveel veilige, onveilige (geblokkeerde) of bulk venzender e-mailadressen ingesteld zijn. Om deze adressen of domeinen te zien en te beheren, klikt u op de knop Contacten bewerken. U kunt meer informatie over het bewerken van uw contacten vinden via de handleiding Veilige en Geblokkeerde contacten beheren op de linkerkent.

Spamfilter herstellen: Wist alle wijzigingen die zijn aangebracht in het spamfilter. Dit houdt in dat zowel de witte als de zwarte lijst worden verwijderd en dat alle tellers op 0 worden gezet. Als alle wijzigingen ongedaan worden gemaakt, moet u de handleidingen van al uw e-mailprogramma's opnieuw uitvoeren.

E-mailprogramma's

Onder de Spamfilter instellingen zult u ook een nieuwe subcategorie zien die E-mailprogramma's heet. Hier kunt u een lijst met alle compatibele e-mailprogramma's zien en de Spamfilter configureren voor elk e-mailprogramma dat op uw computer gedetecteerd is.

Map spam selecteren: door op deze knop te klikken opent u een nieuw venster waarin de accounts die u in dat e-mailprogramma heeft en alle bijbehorende mappen weergegeven worden. U kunt kiezen waar u de berichten die als spam bericten geïdentificeerd worden wilt plaatsen. Alle spam berichten zullen naar de betreffende map verplaatst worden.

Training: door op deze knop te klikken opent u een twee stappen wizard. De wizard opent en toont een lijst met alle accounts die u in dat e-mailprogramma heeft en alle bijbehorende mappen.

Bij de eerste stap van de wizard moeten de vakjes aangevinkt worden van de mappen waarvan u zeker weet dat ze vrij van spam zijn. (Bijvoorbeeld, een map die geen spam berichten kan bevatten is Verzonden items. U weet dat deze geen spam berichten zijn omdat ze door uzelf verzonden zijn.)

Door op Volgende te klikken zult u alle accounts die u in dat e-mailprogramma heeft en alle bijbehorende mappen opnieuw zien en u kunt de vakjes van de mappen die alleen spam berichten bevatten aanvinken (of onbelangrijke of verwijderde berichten).

Als u klaar bent met de training klikt u op Finish.

Als u meerdere e-mailprogramma's heeft moet u elk programma configureren.