Na het installeren en starten van BullGuard op uw computer, kunt u de toepassing openen en de verschillende functies gebruiken om uw computer te scannen, back-ups van bestanden te maken op een veilige locatie, profielen voor ouderlijk toezicht te maken of de firewall af te stemmen op uw behoeften op het gebied van netwerkbeveiliging.

Vanuit het hoofdscherm van BullGuard kunt u snel de invoegtoepassingen bereiken en naar de Instellingen gaan, waar u kunt bepalen hoe de diverse onderdelen zich gedragen en functioneren op uw computer. In het hoofdvenster van BullGuard vindt u ook aanbevelingen voor maatregelen die u kunt nemen om uw computer beter te beveiligen.

De BullGuard-werkbalk bevat:

• Het DASHBOARD, waar u alle modules van BullGuard kunt bereiken.

• De knop INSTELLINGEN waar u de opties van alle BullGuard plug-ins kunt aanpassen.

• Het tabblad SUPPORT, waar u het supportteam van BullGuard direct kunt benaderen (via live chat of e-mail)

In de linkerbeneden hoek van het hoofdscherm van de applicatie kunt u “laatste update” vinden, die zich ook als knop gedragt. Hoewel BullGuard bij verstek eens in de twee uur naar updates zoekt,  kunt u de applicatie ook handmatig updaten door op deze link de klikken.

Onder de hoofdwerkbalk zult u ook de volgende 2 opties zien:

• Mijn Bullguard die u naar het Mijn account tabblad op onze website leidt. Daar kunt u uw subscriptie controleren, uw persoonlijke gegevens zien of een factuur aanvragen.

• De knop Shop die u direct op onze winkelpagina stuurt.

De Home-pagina bevat de volgende 3 iconen:

• De knop STATUS die u over uw updates informeert en u de mogelijkheid biedt om BullGuard handmatig te updaten.

• De knop SCAN die de meest aanbevolen scans weergeeft: snelle scan, volledige scan en tune-up scan.

• De knop BACKUP die u direct naar de Backup plugin leidt.

Overzicht Instellingen

Het venster Instellingen biedt snelle toegang tot alle beschikbare opties en functies van de onderdelen van BullGuard Premium Protection. Hier kunt u:

• opties in- en uitschakelen

• onderdelen van BullGuard aan- en uitzetten

• het gedrag van de BullGuard-onderdelenwijzigen

placeholdernl

Onderdeel Algemeen: hier vindt u de instellingen die betrekking hebben op het hele programma en kunt u uw account beheren en updateparameters wijzigen.

Onderdeel Antivirus: hier vindt u de instellingen van de toegangsscanner (On Access) van BullGuard. Met deze instellingen kunt u het gedrag van de realtime beveiliging van BullGuard aanpassen en bepalen welke items worden gescand.

Onderdeel Firewall: hier kunt u bepalen hoe de firewall het netwerkverkeer controleert en drempelwaarden instellen voor de detectie en preventie van aanvallen. U kunt de firewall hiermee ook afstemmen op uw netwerk als daar speciale aanpassingen voor nodig zijn.

Onderdeel Spamfilter: hier kunt u het gedrag van het spamfilter configureren.

Onderdeel Ouderlijk toezicht: hier kunt u bepalen welke onderdelen in de gaten worden gehouden en hoe BullGuard verslag uitbrengt van gebeurtenissen op de gecontroleerde account.

Onderdeek Kwetsbaarhedenscanner: hier kunt u scans plannen op kwetsbaarheden in de geïnstalleerde toepassingen.

Onderdeel Back-up/Herstel: hier kunt u de planner voor back-ups of hersteltaken aan- en uitzetten.

Onderdeel PC Tune Up: hier kunt u selecteren welke onderdelen door de Tune Up-module worden gescand en een planning maken voor regelmatige scantaken.

Het Berichtencentrum

Het Berichtencentrum biedt toegang tot de lopende acties en de Rapporten voor alle BullGuard mocules. Het is toegankelijk met:

• een klik op de Main14 knop van de bovenrechter hoek van het scherm,

• een klik op de voortgangsbalk van een module in het Hoofdscherm

• het selecteren van Rapporten of Logboeken uit de (...) menuknop van een module (indien van toepassing)

Als enige acties Bezig zijn zult u een (x) zien. X is een nummer naast de categorie Alles en naast de plug-ins die op dat moment acties uitvoeren.

Het tabblad Bezig

Als u op een categorie met een (x) ernaast klikt, dan zal/zullen de bezige actie(s) weergegeven worden. U kunt die pauseren door op de knop Main18 te klikken of stopzetten door op de knop Main19 te klikken.

Een links wijzende pijl naast een item betekent dat die uitgebreid kan worden om meer informatie te krijgen door op het voortgangsbalk te klikken.

AV09

Het tabblad Rapporten

Een klik op een categorie zal de rapporten voor de betreffende plugin opbrengen. Afhankelijk van de ernst van het probleem zullen die met een van de volgende drie iconen gemarkeerd worden:

• Main17 - betekent hoge ernst - een fout is opgetreden, ofwel moet u een actie ondernemen en het is belangrijk dat u de tijd neemt om ernaar te kijken

• Main16 - betekent middelmatige ernst - acties zijn benodigd, echter is het niet kritisch

• Main15 - betekent lage of geen ernst - de actie is zonder fouten uitgevoerd en u hoeft niets te ondernemen

Klik op een icoon om die uit te breiden en daarna gebruik de beschikbare knop om een actie uit te voeren.

Overzicht Instellingen

Het venster Instellingen biedt snelle toegang tot alle beschikbare opties en functies van de onderdelen van BullGuard Premium Protection.

Hier kunt u:

• opties in- en uitschakelen
  • onderdelen van BullGuard aan- en uitzetten
  • het gedrag van de BullGuard-onderdelen wijzigen

Algemeen: hier vindt u de instellingen die betrekking hebben op het hele programma en kunt u uw account beheren en updateparameters wijzigen.

Echttijd-antivirus: Hier vindt u de instellingen van de toegangsscanner (On Access) van BullGuard. Met deze instellingen kunt u het gedrag van de realtime beveiliging van BullGuard aanpassen en bepalen welke items worden gescand.

Firewall: Hier kunt u bepalen hoe de firewall het netwerkverkeer controleert en drempelwaarden instellen voor de detectie en preventie van aanvallen. U kunt de firewall hiermee ook afstemmen op uw netwerk als daar speciale aanpassingen voor nodig zijn.

Spamfilter: hier kunt u het gedrag van het spamfilter configureren.

Ouderlijk toezicht: hier kunt u bepalen welke onderdelen in de gaten worden gehouden en hoe BullGuard verslag uitbrengt van gebeurtenissen op de gecontroleerde account.

Kwetsbaarheden: hier kunt u scans plannen op kwetsbaarheden in de geïnstalleerde toepassingen.

Back-up of herstel: hier kunt u de planner voor back-ups of hersteltaken aan- en uitzetten.

PC Tune Up: hier kunt u selecteren welke onderdelen door de Tune Up-module worden gescand en een planning maken voor regelmatige scantaken.

Gaming-modus: hier kunt u de spelcontrole aan- en uitzetten.