Profielen voor de Gaming modus

De Gaming modus is een algemeen profiel dat in één keer voor meerdere games kan worden ingesteld door de triggerende uitvoerbare bestanden toe te voegen en de firewallregels aan te passen.

Ga om het profiel aan te passen naar het tabblad Profielen bewerken in de Gaming-modus, selecteer het profiel Gaming-modus en klik op Bewerken.

Tabblad Algemeen

In het tabblad Algemeen van het profiel kunt u meerdere uitvoerbare bestanden van verschillende games toevoegen, zodat de profielen automatisch worden geactiveerd zodra u een van de games start. Klik bij Spelcontrole op + om uitvoerbare bestanden toe te voegen aan de lijst of op – om ze eruit te verwijderen.

Berichten en geplande activiteiten van BullGuard onderdrukken: met deze optie worden alle pop-upberichten van BullGuard onderdrukt en worden de geplande scans of back-upactiviteiten uitgesteld.

Spamfilter uitschakelen: schakelt de Spamfilter-module uit.

Eigen pictogram: gebruikt het pictogram voor het uitvoerbare bestand van de game voor het geselecteerde profiel..

Tabblad Antivirus

In het tabblad Antivirus kunt u instellen wat de realtime scanner mag scannen en wat mag worden overgeslagen teneinde de prestaties van de game te verbeteren.

Bestanden scannen: schakelt de realtime bestandsscanner in of uit.

Alleen bestanden scannen die worden geladen om te worden uitgevoerd: De realtime beveiliging scant alleen de bestanden van de actieve processen. Dit voorkomt pieken in de processorbelasting die optreden als de realtime scanner een groot aantal bestanden moet scannen.

Internetverkeer scannen: Dit zorgt dat de On Access-beveiliging het netwerkverkeer controleert en bedreigingen voor de computer detecteert. Deze optie kunt u onaangevinkt laten staan.

Binnenkomende e-mails scannen: Hiermee worden alle e-mails die uw e-mailprogramma ontvangt bij toegang (On Access) gescand. Deze optie kunt u onaangevinkt laten staan.

Map met games uitsluiten van scannen: Als u deze optie hebt ingeschakeld voorkomt u dat de realtime scanner de gamebestanden scant. Als een bestand bij toegang (On Access) is gescand, kan het alleen worden gebruikt nadat het door het antivirusprogramma is gescand. Games maken gebruik van een groot aantal bestanden, en als al deze bestanden door het antivirusprogramma moeten worden gescand, kan dat tot verminderde prestaties leiden. Daarom adviseren wij u om deze optie ingeschakeld te houden.

Bestanden op netwerklocaties scannen: Hiermee kan BullGuard automatisch gedeelde netwerkbronnen scannen bij toegang vanaf uw computers. Onaangevinkt laten staan om prestatieverlies te voorkomen.

Bestanden op cd/dvd, geheugenstations en diskettes scannen: Hiermee kan BullGuard bestanden op losse opslagmedia scannen.

Tabblad Firewall

Via het tabblad Firewall kunt u regels definiëren waarmee applicaties toestemming krijgen om verbinding te maken met het internet of uitgesloten worden van netwerktoegang.

Door naar rechts te scrollen en op de knop Poorten te klikken kunt u de poortnummers toevoegen die de game nodig heeft om verbinding te maken met een server of een externe computer.