BullGuard installeren op een tweede of derde computer

Overzicht

De BullGuard Internet Security-toepassing kan worden gedownload van onze website https://www.bullguard.com/thankyou.aspx?action=download&pid=3 of worden geïnstalleerd vanaf de bij een partner van BullGuard gekochte cd of dvd.

Installatieprogramma

Het installatieprogramma dat u downloadt vanaf de BullGuard-website heeft het voordeel dat u altijd over de nieuwste versie beschikt, waardoor de eerste update nadat u BullGuard hebt geïnstalleerd veel sneller gaat.

Exclamation_MarkBullGuard downloaden

Als u BullGuard downloadt kunt u het programma het beste opslaan in een map waar u het eenvoudig terug kunt vinden, voor het geval u het later opnieuw moet installeren. De meest gebruikelijke locaties zijn de mappen Mijn documenten en Downloads, of u maakt zelf een map aan op uw bureaublad en slaat het daar op.

Tijdens de installatie adviseren wij u om alle andere beveiligingsapplicaties (met name antivirus- of firewallapplicaties) uit te schakelen of te verwijderen omdat zij het installatieproces van BullGuard kunnen verstoren of kunnen verhinderen dat alle modules van de applicatie worden opgestart.

Download BullGuard niet via peer-to-peer-applicaties of van locaties die u niet volledig vertrouwt. Als u BullGuard downloadt van de computer van iemand anders loopt u een risico als op die computer een virustype aanwezig is dat uitvoerbare (.exe) bestanden infecteert.

Alle bestanden die u downloadt van onze downloadpagina of die op cd's of dvd's staan zijn digitaal ondertekend door BullGuard. U kunt de digitale handtekening controleren door met de rechtermuisknop op het installatieprogramma van BullGuard te klikken en de optie 'Eigenschappen' te kiezen. Vervolgens gaat u naar het tabblad 'Digitale handtekeningen' in het venster 'Eigenschappen'.

Download BullGuard eerst

Voordat u BullGuard Internet Security kunt installeren, moet u het eerst downloaden. Dat kan via https://www.bullguard.com/thankyou.aspx?action=download&pid=3

Windows beveiligingswaarschuwing

Als u de BullGuard Downloadertool of de BullGuard Installer uitvoert, kan er een beveiligingswaarschuwing van Windows verschijnen. Bij een waarschuwing van Windows Vista/7 UAC (gebruikersaccountbeheer) klikt u op de knop Ja.

Windows Vista/7 Gebruikersaccountbeheer pop-up

Stap 1

Het eerste venster is het welkomstscherm. Hier wordt u aangeraden om alle niet-opgeslagen documenten op te slaan, omdat bij sommige stappen in het installatieproces de computer opnieuw opgestart moet worden. Klik op Volgende om verder te gaan.

Voordat u verder gaat met het installeren van de toepassing, moet u de EULA (licentieovereenkomst voor eindgebruikers) accepteren, waarin de rechten en verantwoordelijkheden van de gebruiker en BullGuard Ltd. zijn beschreven.Om BullGuard op de standaardlocatie op te slaan, hoeft u alleen maar op Volgende te klikken om het installatieproces te starten.

ExclamationMarkAanpassen

Klik op de knop Aanpassen om de locatie te kiezen waar BullGuard wordt geïnstalleerd. De standaardlocatie is onder de Programmabestanden van Windows. Om dit te wijzigen kunt u een andere locatie invullen of op Bladeren klikken om een nieuwe locatie aan te geven. Klik op de knop Volgende om verder te gaan.

Stap 2

Er verschijnt een nieuw venster met een voortgangsbalk. Wacht tot de installatie is voltooid en sluit het venster niet zolang BullGuard bezig is met de installatie. Zodra de voortgangsbalk op 100% staat, verschijnt er een nieuw scherm.

Stap 3

Zodra de installatie is voltooid, verschijnt het registratievenster. U hoeft de toepassing niet te registreren. U hoeft alleen een account te registreren als u nog geen BullGuard-account hebt.

Kies de optie Aanmelden bij BullGuard en vul in het volgende venster de gebruikersnaam en het wachtwoord voor uw account in.

Let op: als u een licentiesleutel na aanschaf al hebt geactiveerd op uw eerste computer, probeer deze dan niet opnieuw te activeren. De abonnementsperiode is al toegevoegd aan uw account.

Stap 4

Nadat u zich hebt aangemeld, gaat BullGuard de nieuwste antivirusdefinities voor het geïnstalleerde product downloaden. Wacht tot dit proces is voltooid.

Stap 5

Zodra alle updates zijn gedownload, kunt u BullGuard gaan gebruiken. Om de installatie te voltooien, moet u de computer eerst opnieuw opstarten. Tijdens het herstarten installeert BullGuard de stuurprogramma's die nodig zijn om de firewallmodule te kunnen gebruiken. Klik op Ja om Windows opnieuw op te starten, of werk door met BullGuard en herstart uw computer op een later tijdstip.