BULLGUARD ANTIVIRUS FRÅGOR

BullGuard har precis informerat mig om att en infektion var blockerat. Vad gör jag nu?

Om infektionen bara var blockerad, måste du klicka på Fler alternativ i virusets pop-up. Du kommer att se två alternativ i den nya skärmen, Flytta till karantän och ta bort. Använd dessa för att ta bort infektionen. Om viruset fortfarande inte har tagits bort, använd
Kontakta support alternativet för att få instruktioner om manuell borttagning.

Vad är realtidsskydd?

Realtids skydd är den BullGuard komponent som läser filer, registernycklar och e-post när dessa öppnas. Alternativet bör alltid vara påslaget för att hindra virus.

Denna typ av skydd kompletteras av On Demand sökmotorn, som låter dig köra en fullständig eller anpassad genomsökning av din maskin. Läs mer om skanning här:
Guide till skanning

Vilka är de bästa för virusborttagning inställningar för realtidsskydd?

Vi rekommenderar att du lämnar standardinställningarna, eftersom de försäkrar ett optimalt skydd, och balans mellan skydd och resursförbrukning. När en infektion upptäcks, kommer du att kunna använda de extra borttagningsalternativ själv från knappen Fler alternativ, om infektionen inte avlägsnas genom standardinställningarna.

Vad händer om jag har 2 AV program som kör sida vid sida? Är jag mer skyddad?

Har du två eller flera antivirusprogram med skydd i realtid installerade på din dator är du ändå inte garanterad 100 % skydd. Vissa program kan hittar filer som andra har missat, men resursförbrukning blir med tiden en avgörande faktor för att hålla både program som körs. Vi rekommenderar starkt att du avinstallerar alla andra säkerhetsprogram innan du installerar BullGuard.

Hur skannar jag min dator?

1) Stäng alla öppna program – För att BullGuard ska kunna göra en fullständig genomsökning måste du stänga alla öppna program. Speciellt din e-klient (dvs. Outlook, Outlook Express eller Eudora) är viktigt att stänga.

2) Se till BullGuard känner till de senaste virusen - Innan du låter BullGuard skanna din dator bör du se till att BullGuard är up-to-date med sina virusdefinitioner, eftersom nya virus hittas och identifieras varje dag. Var vänlig öppna BullGuard och välj
Hem . Där klickar du på Sök efter uppdateringar.

3) Följ
skannings guiden

Varför kan BullGuard inte desinficera eller ta bort ett virus som finns på mitt system?

Ibland händer det att BullGuard inte automatiskt kommer kunna ta bort hittade virus.

Detta kommer att hända om viruset finns inuti filformat som BullGuard inte har tillgång, till exempel i ditt e-arkiv.

1) Juridiska rättigheter - BullGuard har inte laglig rätt att ändra vissa typer av arkiv (t.ex. som e-post arkiv, hytt arkiv, zip, ace eller ändra vissa system, skyddade filer och platser som Systemåterställning... .

2) BullGuard kan inte ta bort en infekterad fil när:

- Viruset redan är laddad i aktiva processer.
-Den angripna filen startas som en system tjänst.

Hur tar jag bort virus som BullGuard inte kan ta bort?

(I sällsynta fall när BullGuard inte ta bort en infekterad fil automatiskt.)

I slutet av sökningen kan du använda Fix-knappen tills alla tre avlägsningmetoder (Flytta till karantän, Radera, desinfektera) har prövats. Om infektioner kvarstår efter att ha provat dessa alternativ, blir
Sänd logg knappen tillgänglig. Du kan använda detta för att skicka din Scanlog till vårt Support Team och ta emot instruktioner om manuellt borttagande via e-post inom 24 timmar.

Obs: Kontrollera att ditt användarnamn är en giltig e-postadress innan du skickar in Scanlog, annars kommer vårt svar inte att nå dig.

Varför tar det så lång tid att scanna?

Tiden BullGuard tar att skanna beror på vad du ställa in den för att skanna: till exempel, om du väljer att söka igenom datorn, tar det längre tid än om du bara väljer att skanna en disk. Det beror också på antalet och storleken på hårddisken eller i enheter eller mappar du väljer att scanna.

Vad händer om en fil skickas till karantän?

Om en fil är i karantän, är det oskadliggörs. Det kommer dock inte tas bort från din dator. Du kan sedan välja att ta bort filen helt eller återställa det på din dator, i händelse av ett falskt positivt. Du kan göra det från
Antivirus avsnittet i BullGuard> Virus Karantän.

Kan jag ta bort filer i karantän?

Du kan ta bort filer i karantän från Antivirus ikonen i BullGuard> Virus Karantän menyn. Klicka i boxen bredvid den fil du vill ta bort och klicka på Ta bort. Om du vill ta bort alla filer från karantänen, markera rutan bredvid Arkiv-namn och klicka sen på
Ta bort.

Vad händer med filer i karantän som jag skickar till ert virus laboratorium?

Dessa analyseras och lagras i en virusdatabas.

Vad är överhoppade filer? Ska jag vara orolig?

Observera att det inte är onormalt att vissa filer hoppas över vid sökningen. Det är vanligen Windows låsta filer, filer som används av operativsystemet, skyddade filer, loggfiler etc. Dessa är mycket osannolikt att bli smittade.

Hur kan jag förbättra hastigheten på min dator?

Om du känner att BullGuard är din dator långsammare, det finns inställningar som du kan manipulera för att förbättra hastigheten på din dator.

Observera att de flesta av dessa förändringar kommer att resultera i en lägre säkerhet. Detta är den avvägning mellan hastighet och säkerhet som alltid kommer att finnas.

1. Gå till din BullGuard genom att dubbelklicka på den i ikonen (bredvid klockan).
2. Gå till
Antivirus > Antivirus inställningar och ändra inställningar för BullGuards virus-skydd.

Jag gjorde en scan-log från min dator, men jag har inte hört något från er än?

Se till att scana-loggen lämnades in tillsammans med din e-postadress. När du lämnar in log-filen, ifyller BullGuard automatiskt e-postadress fältet med ditt BullGuard användarnamn, men i vissa fall kan detta inte vara din fungerande e-postadress. Kanske är det en gammal adress, eller, om du har köpt BullGuard i en låda, kan det ha format userXXXXXXX@bullguard.com. I dessa fall måste du fylla i din faktiska e-postadress för att vi ska kunna vända tillbaka till dig.