Spamfilter Modul Oversigt

For at åbne Spamfilter indstillinger, klik på knappen (...) fra Spamfilter sektionen og vælg Indstillinger. Du vil også kunne slår den TIL eller FRA.

Du kan ændre adfærden for Spamfilter, ved at klikke på Avanceret, hvorefter kan du redigere dine whitelistede/blacklistede kontakter eller fin-tune Spamfilter ved at køre e-mail klient guiden. Konfigurationsguiden kan køres både fra BullGuard programet og e-mail klienten, ved at følge denne guide.

Træning: Indeholder en vejledning til hurtig konfiguration af din foretrukne e-mail-klient. Ved at køre denne vejledning kan du vælge den standardmappe, hvor e-mails bliver placeret, og styre dit Spamfilters whiteliste.

Rediger kontakter: Sætter dig i stand til at gennemgå og administrere listen med blokerede/legale e-mail-adresser og/eller domæner.

Anvend mappe: tillader dig at rediger mappen fra din e-mail klient hvor Spam e-mails skal flyttes.

Alle understøttede e-mail-programmer vil også vise spamfilterets værktøjslinje og give dig mulighed for at åbne fanen Spamfilter via BullGuards grænseflade, markere e-mails som spam efter behov og køre spamfilterguiden, som vil afslutte konfigureringen af programmet til det anvendte e-mail-program.

Microsoft Outlook værktøjslinje

Microsoft Outlook toolbar

Windows Mail værktøjslinje

Windows Mail toolbar

IncrediMail værktøjslinje

IncrediMail toolbar

Mozilla Thunderbird værktøjslinje

Mozilla Thunderbird toolbar

Spamfilterguideprogrammet er vigtigt, fordi det finjusterer spamfilteret, øger mængden af registreret spam og undgår at markere legitime e-mails som junk. Guiden skal automatisk starte, første gang du åbner dit e-mail-program efter installation af BullGuard. Du kan også vælge at køre den manuelt ved at klikke på Guide i spamfilterets værktøjslinje, som er føjet til dit e-mail-programs vindue.

Hvordan hjælper BullGuard med at holde din indbakke ren?

BullGuard Spamfilter består af to moduler, der hjælper dig med at slippe af med spam-e-mails:

Den lokale komponent er spamfilterprogrammet, som er installeret på brugerens computer og interagerer med brugerens e-mail-program. Når du modtager e-mails, vil det sende spammails til en udpeget spammappe. Det giver dig mulighed for at markere e-mails som spam, og det vil give dig mulighed for at markere dem som legitime spam (i 'falske positive' tilfælde, hvor e-mails, du skal bruge, ved en fejl er blevet betragtet som spam). Du kan også afstemme spamfilteret via guiden til dit e-mail-program, så det fanger spam mere effektivt og reducerer tilfælde med falske positive mest muligt.

En anden komponent er “Bayesian-filter”, som er gjort personligt til den enkelte bruger og tilpasser sig automatisk til ændringer i indholdet af spam-e-mail. For at afgøre sandsynligheden for at en e-mail er spam bruger denne type filter Bayesian analyse til at sammenligne ord eller sætninger i en e-mail med hyppigheden af samme ord eller sætninger i dine tidligere e-mails - både legitime og spam. Bayesian filtre er meget stærke og betragtes som en af de mest præcise teknikker til blokering af spam.

BullGuard spamfilter er samarbejdende filter, som bruger det samlede input fra BullGuard-brugere i hele verden til at opbygge en database over spam-fodaftryk. Efterhånden som denne fodaftryksdatabase vokser, bliver den mere sofistikeret og præcis ved blokering af uopfordrede mails. Dit input er derfor nøglen til at sikre, at du og andre BullGuard-brugere modtager mindst muligt uopfordrede e-mails i fremtiden. Der medtages ikke nogen personlige/genkendelige oplysninger i fodaftrykket.

Spamfilteret understøtter e-mail-prgrammerne Microsoft Outlook, Outlook Express, Windows Mail, Mozilla Thunderbird og IncrediMail. For hvert e-mail-program vil du få en specifik værktøjslinje tilføjet, som giver dig mulighed for at markere/fjerne markere e-mails som spam.

Hvorfor bliver e-mail-adresser oversvømmet af spam-e-mails?

Hovedproblemet ved spam er, at du ikke nødvendigvis behøver at have en rasende virus, der inficerer din computer og anretter ødelæggelser eller have en hacker på din computer for at modtage store mængder af spam-e-mails. Nogle gange behøver du slet ikke at gøre noget for at blive oversvømmet af spam-e-mails. Her er nogle metoder til at fylde din indbakke med disse junk-e-mails fra den ene dag til den anden:

• En af dine venner, som bruger et e-mail-program og har din e-mail-adresse gemt, kan blive inficeret med virusser/malware, der kan læse adressebogen og sende den til en spamserver.

• Du kan have oplyst din e-mail-adresse på en webside for at kunne modtage et nyhedsbrev. En webside, hvor den kan hentes af programmer, der gennemser en specificeret liste over websider og sender dem til en spamserver.

• Der findes automatiske 'bots', der gennemser forummer for at hente e-mail-adresser, der kan spammes når som helst. Det kræver kun et svar i et enkelt forum.

• En af dine venner har givet din e-mail-adresse til et forum, der beder ham om at invitere andre til at deltage for at opnå fuldt medlemsskab.

• Nogle spamserverer bruger leksikalske ord og kendte domæner (som f.eks. @yahoo.com eller @msn.com) til tilfældigt at spamme e-mail-adresser.

• Hvis du gør det til en spamservers e-mail-liste, er der stor sandsynlighed for, at din e-mail-adresse også bliver sendt til andre servere: Det er et kendt faktum, at spammere udveksler lister over e-mail-adresser.

Faktum er, at der er utallige måder, du kan modtage spam-e-mails på, og desværre kan du ikke undgå spam via forholdsregler og forsigtig adfærd. Bedste praksis anbefales stadig, da du vil være mindre udsat for at modtage spam. Man kan sige, at spørgsmålet ikke er, om du modtager spam, men hvor meget du modtager - for at holde det på et minimum er en spamfilterløsning altid en god mulighed til at holde din indbakke så ren som muligt.

Bedste praksis for at reducere mængden af spam, du risikerer at få i din indbakke

Nogle mennesker opretter en 'offer'-e-mail-adresse, som de bruger, når de registrerer sig på nogle websider, forummer, blogs, indtil de er sikre på, at de ikke bliver spammet. Derefter skifter de til deres normale e-mail-adresse, hvis websiden viser sig at være troværdig.

Oplys aldrig din e-mail-adresse til utroværdige sider/forummer/blogs eller personer.

Prøv at undgå at bruge din e-mail-adresse i signaturer til posteringer på forummer eller i blogs, som ikke er sikret af en loginpcocedure. Hvis du bruger signaturer med din e-mail-adresse, bør du være opmærksom på, at der findes computerprogrammer, der er udviklet til at gennemse forummer for at høste e-mail-adresser.

Hav altid et aktivt spamfilter på din computer (ud over det, du har gennem din e-mail-udbyder).

Banker, PayPal eller lignende organisationer vil aldrig bede dig om at give dem din e-mail-adresse eller personlige kontooplysninger via e-mail eller gennem andre typer onlinekommunikation.

Begravet i spam-e-mails kan der være mange skjulte trusler mod dig eller din computer:

• E-mails, der indeholder virusser eller links til farlige websider, som automatisk kan downloade virusinficerede filer.

• Spoof-e-mails, der efterligner bankers websider, hvor du bliver bedt om at afgive dine bank/kreditkortkontooplysninger under den falske foregivelse af, at deres database skal genoprette dine kontooplysninger, eller at de har registreret uautoriseret adgang til din konto, og du skal angive dine oplysninger igen for at åbne din konto. Eksempler: e-mails fra PayPal, fra banker eller andre onlinebetalingsvirksomheder.

• Links til såkaldte gratis sikkerhedsprodukter (generelt kendt som rogue antivirusprogrammer), som i virkeligheden er spyware.

• Websider med "gratis" programmer, der normalt koster mange penge, der kræver, at du opgiver din e-mail-adresse for at kunne downloade dem. Disse websider vil samle e-mail-adresser, der er oplyst på disse sider til spam-databaser.