BULLGUARD FIREWALL

BullGuard Firewall zegt voortdurend dat een applicatie toestemming heeft gekregen om het internet te gebruiken. Ben ik veilig?

De applicaties die automatisch toegang hebben gekregen tot het internet zijn vooraf door ons getest en legitiem bevonden. U hoeft zich geen zorgen te maken dat virussen automatisch toegang krijgen tot het internet.

BullGuard Firewall stelt steeds vragen over applicaties die toegang willen krijgen tot het internet. Wat moet ik doen?

Als u wordt gevraagd of u een applicatie toestemming wilt verlenen om verbinding te maken met het internet, dan vinkt u de optie Mijn antwoord onthouden aan en vervolgens klikt u op Toestaan of Niet toestaan, afhankelijk van uw wensen. Daarmee leert u Firewall hoe het moet optreden als bepaalde applicaties verbinding willen maken met het internet, zodat u niet iedere keer dezelfde vraag krijgt voorgelegd.

Ik heb zojuist BullGuard geïnstalleerd en nu doet mijn internetverbinding het niet meer. Wat moet ik nu doen?

Open BullGuard en kies het onderdeel Firewall. Klik vervolgens op het pictogram Applicatieregels. Wijzig eventueel de instelling voor uw internetbrowser in Toestaan.

Als u daarna nog steeds geen verbinding kunt maken met het internet, schakel dan de Firewall uit door op het pictogram Firewall is actief in het hoofdscherm van Firewall te klikken . Neem daarna contact op met Support om het probleem verder op te lossen.

Ik heb zojuist BullGuard geïnstalleerd en nu is mijn internetverbinding een stuk trager. Wat moet ik nu doen?

U kunt eerst controleren of de vertraging wordt veroorzaakt door onze Firewall door deze tijdelijk uit te schakelen. Dit doet u door op het pictogram Firewall is actief te klikken in het hoofdscherm voor Firewall. Als de vertraging hiermee is verholpen, dient u ervoor te zorgen dat alle andere Firewall-applicaties worden gede-installeerd en dat ook de Windows Firewall wordt uitgeschakeld. Start hierna uw pc opnieuw op.

Als de vertraging aanhoudt, neemt dan contact op met Support om het probleem verder op te lossen.

Ik heb zojuist BullGuard geïnstalleerd en met een aantal applicaties kan ik geen verbinding meer krijgen met het internet. Wat moet ik nu doen?

Open BullGuard en kies het onderdeel Firewall. Klik vervolgens op het pictogram Applicatieregels. Zorg dat de applicaties zijn aangemerkt als Toestaan.

Als de programma’s niet in de lijst Applicatieregels voorkomen, dan moet u ze wellicht handmatig toevoegen. Bekijk deze handleiding om er achter te komen hoe u programma’s toevoegt aan de applicatieregels voor de Firewall.

Ik krijg voortdurend aanvalswaarschuwingen van de BullGuard Firewall. Ben ik veilig?

Als u een aanvalsbericht hebt ontvangen van de BullGuard Firewall, dan hoeft u zich geen zorgen te maken, omdat dit betekent dat de aanval met succes is afgeslagen. De standaardactie van de Firewall is om het IP-adres van de aanvaller 300 sec. (5 minuten) uit te sluiten.

LAN-computers niet langer beschikbaar na installatie BullGuard.

Als u de andere computers binnen uw LAN niet meer kunt zien of bereiken na installatie van BullGuard, open dan onze applicatie en ga naar het onderdeel Firewall > het menu Firewall-instellingen. Zorg dat uw LAN-gegevens vermeld staan op het tabblad Subnetten, en vink daarna alle vakjes aan in de lijst Vertrouwde subnetten. Start uw computer opnieuw op, waarna u de computers opnieuw moet kunnen zien/bereiken.

Ik kan mijn LAN-computer niet pingen. Wat kan ik doen?

Als u de andere computers binnen uw LAN niet meer kunt pingen na installatie van BullGuard, open dan onze applicatie en ga naar het onderdeel Firewall > het menu Firewall-instellingen. Zorg dat op het tabblad Subnetten alle LAN-gegevens staan vermeld en dat de desbetreffende vakjes zijn aangevinkt.

Ga ook naar het onderdeel Applicatieregels in het Firewall-menu en kies het tabblad ICMP-regels. Zorg dat bij [0] Echo Antwoord en [8] Echo Verzoek zowel de opties In als Uit zijn ingeschakeld.

Mijn router/gateway of LAN-computers veroorzaken aanvalsmeldingen. Wat moet ik doen?

U kunt het IP-adres van het apparaat toevoegen of als vertrouwde host aanmerken in BullGuard. Daarmee wordt het apparaat niet langer aangemerkt als aanvaller door Firewall.

Dit doet u in het onderdeel Firewall in BullGuard > het menu Firewall-instellingen. Kies het tabblad Beveiliging, klik op de knop Configureren…. naast Aanvalsdetectie inschakelen en klik vervolgens op Vertrouwde host uitsluiten van aanvalsdetectie. Klik op +, vermeld het IP-adres in het Adresveld en 255.255.255.255 in het veld Subnetmasker.

Klik tot slot 3 keer op OK om de instellingen op te slaan.

BullGuard heeft wijzigingen gedecteerd in uw netwerkconfiguratie”. Waarom krijg ik telkens dit bericht?

Dit bericht betekent simpelweg dat uw huidige netwerkconfiguratie is gedetecteerd. U hoeft zich hier geen zorgen om te maken. Desgewenst kunt u deze berichten uitschakelen via het onderdeel Firewall in BullGuard > het menu Firewall-instellingen > het tabblad Berichten. U verwijdert het vinkje bij de optie Waarschuw mij als wijzigingen in de netwerkconfiguratie worden gedetecteerd.

Hoe kan ik berichten van de Firewall uitschakelen?

U kunt de berichten van de Firewall uitschakelen in het onderdeel Firewall van BullGuard > het menu Firewall-instellingen > het tabblad Berichten.

Heeft u niet de juiste oplossingen gevonden die u zocht, neem gelieve contact op met Support.

Ask Red Live Red Top of page

Dag en nacht support

Ons team van deskundige supportmedewerkers staat dag en nacht voor u klaar met deskundig advies in niet-technisch Engels en op gezette tijden ook in andere talen.