Antivirus Module Overview

De antivirus- en antispywarebeveiliging gebruikt een heuristische scanner met een hoge updatefrequentie. Mede dankzij de meegeleverde het spamfilter vormt het een onmisbaar instrument om uw computer te beveiligen en virusvrij te houden. Voor het gemak zijn de antivirus- en antispywarebeveiliging gecombineerd in één module met twee onderdelen:

• De realtime toegangsscanner (On Access): een aanpasbare, proactieve scanner, die de bestanden op uw computer controleert zodra het besturingssysteem of een programma ze probeert te openen.
  • De scanner op aanvraag (On Demand): een reactieve scanner met scanprofielen die u zelf kunt uitvoeren om bestanden te controleren.

Kort overzicht van het tabblad Antivirus

Via het tabblad Antivirus kunt u alle scanactiviteiten aanpassen en automatiseren met behulp va geplande taken. Aan de hand van de logboeken kunt u de scangeschiedenis volgen, controleren hoe efficiënt BullGuard werkt en indien nodig de beveiligingsopties wijzigen.

Snelle scan: Dit scanprofiel controleert de locaties op uw pc waar de meeste virusaanvallen plaatsvinden. Het controleert op rootkits en scant ook het register en alle actieve processen en tijdelijke bestanden op uw computer.

Volledige scan: Dit is een compleet profiel, waarmee alle bestanden op alle harde schijven worden gescand. Hoelang de scan duurt, hangt af van de snelheid van uw computer, het aantal opslagapparaten, de bestandstypes en de ruimte die in beslag wordt genomen door gegevens.

Aangepaste scans: Met deze opdracht opent u de profielen met de instellingen voor virusscans op aanvraag. Naast de vier profielen die standaard bij BullGuard worden geleverd, kunt u ook zelf aangepaste profielen maken.

Scangeschiedenis: opent een nieuw tabblad met alle logboeken en gebeurtenissen.

Quarantaine: Hier kunt u alle bestanden bekijken die in quarantaine zijn geplaatst door de antivirusbeveiliging. Indien nodig, kunt u de geïnfecteerde bestanden verwijderen of een bestand terugzetten dat ten onrechte in quarantaine is geplaatst (een 'vals alarm').

De knop Instellingen: opent een nieuw gedeelte, waar u de On Access-module kunt configureren, kiezen welke items worden gescand, geavanceerde instellingen wijzigen en bepalen hoe het programma omgaat met bedreigingen.