Scanprofielen

Alle scanactiviteiten op aanvraag (On Demand) zijn gebaseerd op profielen die specifieke parameters aangeven, zoals bestandstypes, bestandsextensies, scanlocaties, de standaardactie of de scandiepte. Selecteer het gewenste profiel en klik dan op Profiel uitvoeren.

Scanprofiel My Computer

Dit is een compleet profiel, waarmee alle bestanden op alle harde schijven worden gescand. Hoelang de scan duurt, hangt af van de snelheid van uw computer, het aantal opslagapparaten, de bestandstypes en hoeveel gegevens u hebt opgeslagen.

Scanprofiel My Documents

BullGuard scant alleen de documentenmappen. De informatie over de locatie van de standaardmap Documenten op uw computer haalt BullGuard uit het besturingssysteem. Daarom wordt geen rekening gehouden met mogelijke andere locaties waar u documenten hebt opgeslagen (u kunt die documenten wel scannen met het profiel My Computer of een aangepast profiel).

Scanprofiel Mijn e-mails

BullGuard haalt de informatie over de locatie van de database van uw e-mailclient uit het besturingssysteem en scant deze. Het scant dus geen back-ups van e-maildatabases of mappen die zich niet in de standaardmap van de e-mailclient bevinden (u kunt die bestanden wel scannen met een aangepast profiel of het standaardprofiel My Computer).

Profiel Quick scan

Dit scanprofiel controleert de locaties op uw pc waar de meeste virusaanvallen plaatsvinden. Het controleert op rootkits en scant het register, alle actieve processen en de tijdelijke bestanden op uw computer.

Aangepaste profielen

Een tijdbesparend alternatief voor het scannen van bepaalde mappen of schijven die u vaak gebruikt, zonder de hele computer te scannen. Klik hier om te zien hoe u een aangepast scanprofiel maakt.

Klik op Nieuw scanprofiel om een aangepast scanprofiel te maken. Ongebruikte profielen kunt u verwijderen door ze te selecteren en op Profiel verwijderen te klikken.