Na het installeren en starten van BullGuard op uw computer, kunt u de toepassing openen en de verschillende functies gebruiken om uw computer te scannen, back-ups van bestanden te maken op een veilige locatie, profielen voor ouderlijk toezicht te maken of de firewall af te stemmen op uw behoeften op het gebied van netwerkbeveiliging.

Vanuit het hoofdscherm van BullGuard kunt u snel de invoegtoepassingen bereiken en naar de Instellingen gaan, waar u kunt bepalen hoe de diverse onderdelen zich gedragen en functioneren op uw computer. In het hoofdvenster van BullGuard vindt u ook aanbevelingen voor maatregelen die u kunt nemen om uw computer beter te beveiligen.

De BullGuard-werkbalk bevat:

• Het DASHBOARD, waar u alle modules van BullGuard kunt bereiken.

• Het knop Instellingen waar u de opties van alle BullGuard plug-ins kunt aanpassen.

• Het tabblad HELP, waar u het supportteam van BullGuard direct kunt benaderen (via live chat of e-mail)

In de linkerbeneden hoek van het hoofdscherm van de applicatie kunt u “Laatste update” vinden, die zich ook als knop gedragt. Hoewel BullGuard bij verstek eens in de twee uur naar updates zoekt,  kunt u de applicatie ook handmatig updaten door op deze link de klikken.

Onder de hoofdwerkbalk zult u ook de volgende 2 opties zien:

• Mijn Bullguard die u naar het Mijn account tabblad op onze website leidt. Daar kunt u uw subscriptie controleren, uw persoonlijke gegevens zien of een factuur aanvragen.
  • De knop Winkelen die u direct op onze winkelpagina stuurt.

De Home-pagina bevat de volgende 3 iconen:

• De STATUS knop die u over uw updates informeert en u de mogelijkheid biedt om BullGuard handmatig te updaten.
  • De SCAN knop die de meest aanbevolen scans weergeeft: snelle scan, volledige scan en tune-up scan.

Het Scan tabblad

Door op de Scan knop te klikken kunt u Antivirus scans uitvoeren of uw computer controleren.

Snelle scan:  Als u op deze knop klikt zal er een volledige Antivirus scan op malware starten.

Volledige scan: Als u op deze knop klikt zult u een uitgebreide scan starten waarbij de Antivirus gebruikt wordt om uw computer op malware te controleren.

Dashboard

Dit tabblad bevat alle onderdelen van BullGuard Antivirus. Ze zijn verdeeld in categorieën om de functie en het gebruik beter herkenbaar te maken.

Pc-beveiliging

Hier vindt u de beveiligingsonderdelen, zoals de virusscanner en het spamfilter, die uw computer beschermen tegen virussen en andere bedreigingen.

Antivirus: met het onderdeel Antivirus kunt u aangepaste scanprofielen maken, uw computer scannen met een vooraf gedefinieerd profiel, of de in quarantaine geplaatste bestanden bekijken en beheren.

Spamfilter: brengt u snel naar het onderdeel Spamfilter, waar u een witte en een zwarte lijst kunt beheren en het spamfilter kunt configureren voor uw e-mailclient.

Overzicht Instellingen

Het venster Instellingen biedt snelle toegang tot alle beschikbare opties en functies van de onderdelen van BullGuard Antivirus.

Hier kunt u:

• opties in- en uitschakelen
  • onderdelen van BullGuard aan- en uitzetten
  • het gedrag van de BullGuard-onderdelen wijzigen

Algemeen: hier vindt u de instellingen die betrekking hebben op het hele programma en kunt u uw account beheren en updateparameters wijzigen.

Echttijd-antivirus: Hier vindt u de instellingen van de toegangsscanner (On Access) van BullGuard. Met deze instellingen kunt u het gedrag van de realtime beveiliging van BullGuard aanpassen en bepalen welke items worden gescand.

Spamfilter: hier kunt u het gedrag van het spamfilter configureren.

HELP

Via dit tabblad kunt u snel contact opnemen met ons supportteam voor alle vragen over virussen, de functies van BullGuard, uw abonnement en alle overige zaken die betrekking hebben op BullGuard en onze producten. De supportdienst van BullGuard Support is gratis voor alle BullGuard-gebruikers, of het nu gaat om een abonnement of een proefversie.

Live chat: Klik op Met ons chatten om de functie live chat te gebruiken. U kunt dan direct spreken met een van onze supportmedewerkers.

E-mail ons: Met deze knop stuurt u een e-mail naar ons supportteam. Gebruik deze optie als uw vraag niet urgent is of als het supportteam u heeft verzocht bepaalde informatie op te sturen, zoals logbestanden of schermopnamen. Als er al een e-mailprogramma is geïnstalleerd op uw computer, gebruikt BullGuard dat om een nieuw e-mailbericht te maken dat u naar onze medewerkers kunt sturen.

Help-onderwerpen: opent een webpagina in uw standaardbrowser om de handleidingen van BullGuard Internet Security op onze website te raadplegen.

Account: opent een webpagina in uw standaardbrowser voor uw online BullGuard-account.