Na het installeren en starten van BullGuard op uw computer, kunt u de toepassing openen en de verschillende functies gebruiken om uw computer te scannen, back-ups van bestanden te maken op een veilige locatie, profielen voor ouderlijk toezicht te maken of de firewall af te stemmen op uw behoeften op het gebied van netwerkbeveiliging.

Vanuit het hoofdscherm van BullGuard kunt u snel de invoegtoepassingen bereiken en naar de Instellingen gaan, waar u kunt bepalen hoe de diverse onderdelen zich gedragen en functioneren op uw computer. In het hoofdvenster van BullGuard vindt u ook aanbevelingen voor maatregelen die u kunt nemen om uw computer beter te beveiligen.

Main

De BullGuard-werkbalk bevat:

• het tabblad Uitvoeren, waar u snel basistaken kunt starten (zoals virusscans, back-ups om gegevens veilig te stellen of Tune Up-scans om de prestaties van uw computer te verbeteren)
  • het tabblad Help en ondersteuning, waar u het supportteam van BullGuard direct kunt benaderen (via live chat of e-mail)
  • het Configuratiescherm, waarmee u alle onderdelen van BullGuard kunt bereiken

In de linkerbenedenhoek van het hoofdscherm vindt u het menu Instellingen, waarmee u opties voor alle BullGuard-onderdelen kunt aanpassen, en de update-knop. BullGuard controleert standaard elke 2 uur op updates, maar u kunt ook handmatig een update uitvoeren door te klikken op de knop Laatste update.

Tabblad Uitvoeren

Vanuit het tabblad Uitvoeren kunt u virusscans starten, back-uptaken uitvoeren en de computer scannen op overbodige bestanden of het Windows-register optimaliseren met PC Tune Up.

Snelle virusscan: klik op de knop Uitvoeren om uw hele computer te scannen op malware.

Volledige virusscan: klik op de knop Uitvoeren om een uitgebreide scan te starten, waarbij uw computer wordt gecontroleerd op malware, de kwetsbaarhedenscanner zoekt naar mogelijke problemen met geïnstalleerde software en PC Tune Up controleert of de prestaties van uw computer kunnen worden verbeterd.

Back-up: Klik op de knop Uitvoeren om back-uptaken te starten aan de hand van eerder gemaakte profielen. U wordt gevraagd het profiel te selecteren van de back-up die u wilt uitvoeren. Als u nog geen profielen hebt gemaakt, klikt u op Nieuwe back-up om er alsnog een te maken.

Backup_Popup

Profiel selecteren: gebruik de vervolgkeuzelijst om het gewenste back-upprofiel te kiezen.

Back-up starten: klik vervolgens op deze knop om het geselecteerde profiel uit te voeren.

Nieuwe back-up: als u nog geen profiel hebt gemaakt, klikt u op om de handleiding voor het maken van een back-upprofiel te openen.

PC Tune Up: als u op Uitvoeren klikt, controleert PC Tune Up of er mogelijkheden zijn om de prestaties van uw computer te optimaliseren.

Help en ondersteuning

Via dit tabblad kunt u snel contact opnemen met ons supportteam voor alle vragen over virussen, de functies van BullGuard, uw abonnement en alle overige zaken die betrekking hebben op BullGuard en onze producten. De supportdienst van BullGuard Support is gratis voor alle BullGuard-gebruikers, of het nu gaat om een abonnement of een proefversie.

Live chat: Klik op Met ons chatten om de functie live chat te gebruiken. U kunt dan direct spreken met een van onze supportmedewerkers.

E-mail ons: Met deze knop stuurt u een e-mail naar ons supportteam. Gebruik deze optie als uw vraag niet urgent is of als het supportteam u heeft verzocht bepaalde informatie op te sturen, zoals logbestanden of schermopnamen. Als er al een e-mailprogramma is geïnstalleerd op uw computer, gebruikt BullGuard dat om een nieuw e-mailbericht te maken dat u naar onze medewerkers kunt sturen.

Help-onderwerpen: opent een webpagina in uw standaardbrowser om de handleidingen van BullGuard Internet Security op onze website te raadplegen.

Account: opent een webpagina in uw standaardbrowser voor uw online BullGuard-account.

Configuratiescherm

Dit tabblad bevat alle onderdelen van BullGuard Internet Security. Ze zijn verdeeld in categorieën om de functie en het gebruik beter herkenbaar te maken.

Pc-beveiliging

Hier vindt u de beveiligingsonderdelen, zoals de virusscanner, de firewall, het spamfilter en de kwetsbaarhedenscanner, die uw computer beschermen tegen virussen en andere bedreigingen.

Antivirus: met het onderdeel Antivirus kunt u aangepaste scanprofielen maken, uw computer scannen met een vooraf gedefinieerd profiel, of de in quarantaine geplaatste bestanden bekijken en beheren.

Firewall: met een klik op deze knop gaat u naar het onderdeel Firewall om de firewall-regels te bewerken, netwerkgebeurtenissen te bekijken of de firewall-logboeken te controleren als de firewall verder moet worden aangepast aan uw netwerkinstellingen.

Spamfilter: brengt u snel naar het onderdeel Spamfilter, waar u een witte en een zwarte lijst kunt beheren en het spamfilter kunt configureren voor uw e-mailclient.

Kwetsbaarheden: hier vindt u een overzicht van verouderde software die de veiligheid van uw computer in gevaar zou kunnen brengen.

Gegevensbeveiliging

Hier vindt u het onderdeel Back-up, waarmee u profielen kunt creëren voor het maken van back-ups van belangrijke gegevens, extern op onze beveiligde servers, of lokaal op een externe schijf of op cd of dvd.

Gezinsbeveiliging

Hier vindt u het onderdeel Ouderlijk toezicht, waarmee u het gedrag van uw kinderen op internet kunt controleren. Door het maken van profielen kunt u bepalen welke computerprogramma's ze mogen gebruiken, welke websites ze mogen bezoeken en wanneer ze de computer of de internetverbinding mogen gebruiken.

PC Tune Up

In dit gedeelte vindt u het onderdeel PC Tune Up, waarmee u de prestaties van uw computer kunt optimaliseren, en de Gaming-modus, waarmee u kunt bepalen hoe BullGuard zich gedraagt bij het spelen van games.