E-mailapplicaties configureren

Ingebouwde ondersteuning voor Outlook, Windows mail, Mozilla Thunderbird en IncrediMail

BullGuard heeft ingebouwde ondersteuning voor Microsoft Outlook, Outlook Express (alleen Windows XP), Windows Mail (alleen Windows Vista), Mozilla Thunderbird en IncrediMail en met de gebruiksvriendelijke Trainingshandleiding kunt u op eenvoudige wijze de efficiëntie van het spamfilter aanzienlijk verbeteren. U kunt de handleiding starten vanuit de e-mailclient of vanuit de BullGuard-toepassing.

Let op: als u een e-mailadres op internet gebruikt (bijv. gmail of hotmail) hebt u geen spambeveiliging nodig, omdat hierin reeds wordt voorzien door de e-mailprovider.

Hoewel u het spamfilter rechtstreeks vanuit de geïnstalleerde applicatie kunt aanpassen, is het van groot belang dat u de trainings handleiding doorloopt voor het betreffende e-mailprogramma. Dit is erg belangrijk omdat u hiermee het spamfilter verfijnt, waardoor de nauwkeurigheid waarmee spammails en legitieme e-mails worden herkend groter wordt.

De handleiding hoort automatisch te starten als u uw e-mailprogramma voor het eerst opent nadat u het BullGuard-spamfilter hebt geïnstalleerd. U kunt de handleiding ook handmatig uitvoeren door op de knop Handleiding te klikken in de werkbalk van Spamfilter. Deze werkbalk is toegevoegd aan die van uw e-mailprogramma.

De handleiding uitvoeren vanuit de BullGuard-applicatie

Stap 1

Door de handleiding uit te voeren vanuit de BullGuard-applicatie kunt u het spamfilter snel instellen voor uw favoriete e-mailprogramma.

Om de handleiding te starten, klikt u op de knop 'E-mailapplicaties configureren' in het overzichtsvenster van Spamfilter.

Stap 2

Hier moet u het e-mailprogramma selecteren waarvoor u het BullGuard-spamfilter wilt gebruiken. Nadat u het programma hebt geselecteerd, klikt u op de knop 'Volgende'.

Step 3

Hier kunt u de standaard spammap kiezen waar alle spamberichten naar worden doorgestuurd. Bij alle e-mailprogramma's kiest BullGuard standaard de map 'Verwijderde items'.

Stap 4

Tijdens de volgende stap slaat BullGuard alle adressen op waar u e-mails naar toe hebt verzonden (het gebruikt hiervoor de e-mails in de mappen Verzonden items en Contactpersonenr) en voegt deze toe aan de witte lijst. Hierdoor worden veel minder e-mails ten onrechte als spam aangemerkt.

Stap 5

U bent bijna klaar. De laatste aanpassingen van het spamfilter kunt u doen door eventueel onderstaande instellingen aan te vinken.

Spamberichten markeren als ‘gelezen’: Als BullGuard de e-mails naar de spammap verplaatst, blijven ze niet als ongelezen mails zichtbaar.

Geblokkeerde e-mails op zwarte lijst plaatsten: Als u handmatig een e-mail als spam markeert, plaatst BullGuard de afzender op de zwarte lijst. Alle e-mail die u in het vervolg ontvangt van een afzender op de zwarte lijst, wordt direct doorgestuurd naar de spammap.

Niet-geblokkeerde e-mails op witte lijst plaatsen: Als u handmatig een e-mail als "Geen spam" markeert in het e-mailprogramma, plaatst BullGuard de afzender op de witte lijst. Daarvoor worden de e-mails van die afzender niet meer als spam aangemerkt.

De handleiding vanuit het e-mailprogramma uitvoeren

De handleiding hoort automatisch te starten als u uw e-mailprogramma voor het eerst opent nadat u het BullGuard-spamfilter hebt geïnstalleerd. U kunt de handleiding ook handmatig uitvoeren door op de knop Handleiding te klikken in de werkbalk van Spamfilter. Deze werkbalk vindt u in de werkbalk van uw e-mailprogramma.

Stap 1

Kies de standaard spammap. De map 'Verwijderde items' wordt standaard gekozen. U kunt eventueel een andere map aanmaken door op de knop + te drukken. Klik op Volgende om door te gaan.

Stap 2

Het spamfilter leest nu de inhoud in de map 'Verzonden items' en maakt een lijst aan van vertrouwde gebruikers op basis van de e-mails in de map 'Verzonden items'. De kans dat e-mails van vertrouwde afzenders als spam worden aangemerkt, neemt hiermee sterk af. U kunt e-mailadressen toevoegen door op de knop + te klikken en verwijderen door op klikken.

Step 3

U hoeft alleen mappen zonder spam aan te wijzen. U kunt meerdere mappen selecteren. Zorg ervoor dat de geselecteerde mappen geen spammails bevatten, omdat dit de spamfiltertraining negatief kan beïnvloeden en tot een lagere detectiegraad van spammails kan leiden.

Stap 4

Tijdens de volgende stap selecteert u mappen met uitsluitend SPAM e-mails. U kunt meerdere mappen selecteren. Zorg ervoor dat de geselecteerde mappen geen legitieme e-mails bevatten, omdat dit het aantal 'valse alarmen' kan verhogen.

Stap 5

Wijzig de laatste instellingen in de handleiding voor het e-mailprogramma:

Spamberichten markeren als ‘gelezen’: Als BullGuard de e-mails naar de spammap verplaatst, blijven ze niet als ongelezen mails zichtbaar.

Geblokkeerde e-mails op zwarte lijst plaatsten: Als u handmatig een e-mail als spam markeert, plaatst BullGuard de afzender op de zwarte lijst. Dit betekent dat alle e-mails die u daarna van deze geblokkeerde afzender ontvangt, direct naar de spammap gaan en uw Postvak IN niet meer vervuilen.

Niet-geblokkeerde e-mails op witte lijst plaatsen Als u handmatig een e-mail als "Geen spam" markeert in het e-mailprogramma, plaatst BullGuard de afzender op de witte lijst. Dit zorgt ervoor dat de e-mails van die afzender niet meer als spam worden aangemerkt.

Stap 6

BullGuard analyseert de inhoud van de mappen die door u als spammappen en als 'geen spam'-mapen zijn geselecteeerd.

Stap 7

Het laatste scherm geeft aan dat de handleiding voltooid is. De handleiding kan later nogmaals worden uitgevoerd, bijvoorbeeld als de mappenstructuur van het e-mailprogramma is gewijzigd of als het spamfilter is teruggezet naar de standaardinstellingen.