Creëer uw eigen gamingprofielen

Naast het gebruik van het standaardgameprofiel, kunt u ook aangepaste profielen voor uw spellen maken met de handleiding voor profielen. U start de gids met een klik op de knop Nieuw profiel in het tabblad Gameprofielen.

In slechts 3 eenvoudige stappen kunt u vanuit zowel het antivirusprogramma als de firewall de activeringsopties en de specifieke opties configureren. Door profielen aan te maken voor games die veel van uw computer vergen zullen de games beter en vloeiender werken.

Stap 1

In dit tabblad kunt u de algemene instellingen van het profiel configureren. U kunt een naam kiezen en de bestanden die het profiel automatisch moet activeren.

Profielnaam: Geef het gameprofiel een naam.

Onderdruk berichten en geplande activiteiten van BullGuard: when checked, this option will disable the BullGuard pop-up alerts. Om onderbrekingen tijdens het spelen te voorkomen, raden we u aan deze optie ingeschakeld te laten, zeker als u gebruikmaakt van de volledige schermweergave. Geplande scans en back-ups worden ook uitgesteld tot het gameprofiel wordt gedeactiveerd.

Aangepast: U kunt eigen pictogrammen aan uw gameprofielen toevoegen. Met behulp van de knop Browsen kunt u naar de locatie gaan waar het gewenste pictogrambestand zich bevindt. Let wel, dit moet een bestand met de extensie .ico zijn.

Spelcontrole: BullGuard kan automatisch een gameprofiel activeren als een bepaald uitvoerbaar bestand wordt gestart. U kunt bepaalde gamebestanden als triggers instellen door deze aan de Gamecontrole-lijst toe te voegen en het gewenste beleid in te stellen.

Switchen: Hiermee wordt het gameprofiel automatisch geactiveerd als het uitvoerbare bestand wordt geopend.

Vragen: U wordt gevraagd of u het profiel wilt activeren. Tijdens het beantwoorden kunt u op 'Dit antwoord onthouden' klikken om het standaardbeleid voor het uitvoerbare bestand te wijzigen in Switchen.

Switch alert

Negeren: Negeer het uitvoerbare bestand als het wordt geopend.

Stap 2

Hier kunt u de opties van de realtime antivirusbeveiliging aanpassen om te voorkomen dat de spelprestaties erdoor worden beïnvloed.

Bestanden scannen: schakelt de realtime bestandsscanner in of uit. Alleen bestanden scannen die worden geopend om te worden uitgevoerd: De realtime antivirusbeveiliging scant alleen bestanden van actieve processen. Dit voorkomt pieken in de processorbelasting die optreden als de realtime scanner een groot aantal bestanden moet scannen.

Internetverkeer scannen: Dit zorgt dat de On Access-beveiliging het netwerkverkeer controleert en bedreigingen voor de computer detecteert. Deze optie kunt u onaangevinkt laten staan.

Binnenkomende e-mails scannen: Hiermee worden alle e-mails die uw e-mailprogramma ontvangt bij toegang (On Access) gescand. Deze optie kunt u onaangevinkt laten staan.

Map met games uitsluiten van scan: Als u deze optie hebt ingeschakeld voorkomt u dat de realtime scanner de gamebestanden scant. Als een bestand bij toegang (On Access) is gescand, kan het alleen worden gebruikt nadat het door het antivirusprogramma is gescand. Games maken gebruik van een groot aantal bestanden, en als al deze bestanden door het antivirusprogramma moeten worden gescand, kan dat tot verminderde prestaties leiden. Daarom adviseren wij u om deze optie ingeschakeld te houden.

Bestanden op netwerklocaties scannen: Hiermee kan BullGuard automatisch gedeelde netwerkbronnen scannen bij toegang vanaf uw computers. Onaangevinkt laten staan om prestatieverlies te voorkomen.

Bestanden op cd/dvd, geheugenstations en diskettes scannen: Hiermee kan BullGuard bestanden op losse opslagmedia scannen.

Stap 3

Op het tabblad Firewall kunt u regels toevoegen om toepassingen online te laten gaan of de toegang tot het netwerk te weigeren.

Klik op Poorten om de poorten toe te voegen die het spel nodig heeft om verbinding te maken met een server of een andere externe computer.

Lokale poorten: Vul de poorten in die nodig zijn voor uw computer.

Externe poorten: Vul de poorten in die nodig zijn voor de server/computer waar u verbinding mee zoekt.