E-mailapplicaties configureren

Ingebouwde ondersteuning voor Outlook, Windows mail, Mozilla Thunderbird en IncrediMail

BullGuard heeft ingebouwde ondersteuning voor Microsoft Outlook, Outlook Express (alleen Windows XP), Windows Mail (alleen Windows Vista), Mozilla Thunderbird en IncrediMail en met de gebruiksvriendelijke Trainingshandleiding kunt u op eenvoudige wijze de efficiëntie van het spamfilter aanzienlijk verbeteren. U kunt de handleiding starten vanuit de e-mailclient of vanuit de BullGuard-toepassing.

Let op: als u een e-mailadres op internet gebruikt (bijv. gmail of hotmail) hebt u geen spambeveiliging nodig, omdat hierin reeds wordt voorzien door de e-mailprovider.

Hoewel u het spamfilter rechtstreeks vanuit de geïnstalleerde applicatie kunt aanpassen, is het van groot belang dat u de trainings handleiding doorloopt voor het betreffende e-mailprogramma. Dit is erg belangrijk omdat u hiermee het spamfilter verfijnt, waardoor de nauwkeurigheid waarmee spammails en legitieme e-mails worden herkend groter wordt.

De handleiding hoort automatisch te starten als u uw e-mailprogramma voor het eerst opent nadat u het BullGuard-spamfilter hebt geïnstalleerd. U kunt de handleiding ook handmatig uitvoeren door op de knop Handleiding te klikken in de werkbalk van Spamfilter. Deze werkbalk is toegevoegd aan die van uw e-mailprogramma.

De handleiding uitvoeren

Stap 1

Door de handleiding uit te voeren vanuit de BullGuard-applicatie kunt u het spamfilter snel instellen voor uw favoriete e-mailprogramma.

Om de handleiding te starten, klikt u op de knop Training die bij uw favoriete e-mailprogramma hoort in het onderdeel Spamfilter > Geavanceerde instellingen > E-mailprogramma's. Anders kunt u uw e-mailprogramma openen en op de Wizard optie van de Spamfilter toolbar klikken.

Nota: de Spamfilter kan geconfigureerd worden om e-mails van meerdere e-mailprogramma's te analyseren. U moet gewoon de Spamfilter wizard uitvoeren voor alle e-mailprogramma's die u wilt gebruiken.

Stap 2

U hoeft alleen mappen zonder spam aan te wijzen. U kunt meerdere mappen selecteren. Zorg ervoor dat de geselecteerde mappen geen spammails bevatten, omdat dit de spamfiltertraining negatief kan beïnvloeden en tot een lagere detectiegraad van spammails kan leiden.

Stap 3

Tijdens de volgende stap selecteert u mappen met uitsluitend SPAM e-mails. U kunt meerdere mappen selecteren. Zorg ervoor dat de geselecteerde mappen geen legitieme e-mails bevatten, omdat dit het aantal 'valse alarmen' kan verhogen.

Zodra u op Voltooien klikt zal BullGuard de inhoud van de mappen analyseren die u zowel voor spam als voor geen spam geselecteerd heeft en de witte/zwarte lijst invullen.

Nota: Bij verstek zal BullGuard de e-mailadressen die u met behulp van de Geen spam knop in de BullGuard toolbar gedeblokkeerd heeft aan de witte lijst van uw Spamfilter toevoegen.

Uiteindelijk, mocht u de map waar uw Spam e-mails verplaatst worden willen wijzigen, dan open de Spamfilter Instellingen > Geavanceerd > E-mailrpogramma en klik op Map instellen. Selecteer de gewenste map en klik op Voltooien.